7 september 2022 - HRupdate - Voor een duurzaam gevoel van voldoening

7 september 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Jeroen Los

Het managementwereldje is gevoelig voor kreten en hr is zeker geen uitzondering. De recentste hype die ons deze keer bereikte via tiktok, werd prompt tegen het licht gehouden door onze huiscolumnist Ralf Caers.

Het zij hem vergeven, al was het maar omdat Ralf altijd spits de waan van de dag doorprikt en herleidt tot de kern van de zaak, in dit geval is dat dan tevredenheid over leven en werk.

Reden genoeg om deze week wat extra aandacht te geven aan de belangrijkste talentkwestie van vandaag: mensen (gelukkig) houden. En de prijs van de meest gevatte omschrijving van dat ‘geluk’ op het werk gaat naar Siviglia Berto, die het had over “een duurzaam gevoel van voldoening met de werksituatie”.

Dat hangt af van grote, maar vooral kleine, dagelijkse praktijken. Duidelijke en consequente communicatie is er één van. In haar serie bijdragen over ‘wat de wetenschap zegt’, geeft professor Kathleen Vangronsvelt aan hoe u alvast op die manier bijdraagt tot een duurzaam gevoel van voldoening met de werksituatie.

Onze inspiratie deze week