Accent Jobs schakelt Google Home in voor chatbot

5 juni 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Accent Jobs schakelt Google Home in voor chatbot

Accent Jobs (House of HR) lanceert ‘Hi Accent’, een chatbot die gebruikers helpt zoeken naar een job. De bot is ontwikkeld voor Google Home.

‘Hi Accent’ is een chatbot. Je praat ermee precies zoals met een menselijke rekruteerder. Nadat je enkele vragen van ‘Hi Accent’ beantwoord hebt, krijg je een tiental jobaanbiedingen. Die kan je dan luidop laten voorlezen, of naar je smartphone doorsturen.

Intuïtief

Lieven Van Nieuwenhuyze, group CMO van House of HR, noemt de interactie 'bijzonder intuïtief'. De chatbot stelt je enkele vragen en op basis van het onderliggende algoritme presenteert hij je dan een selectie jobs.

'Hi Acccent' is ook handig voor mensen met een motorische of visuele beperking. "In het kader van ons sociale project ‘Jobroad’ zullen we ons trouwens verder specifiek naar die doelgroepen richten", aldus nog Van Nieuwenhuyze.

Hij ziet chatbots snel inburgeren: "In de nabije toekomst wordt het volstrekt normaal om ’s ochtends naast je koffiemachine even aan ‘Hi Accent’ te vragen welke jobs er voor freelance Java developers zijn."

Volautomatisch rekruteringsgesprek

Accent Jobs koos voor Google Home, de luidspreker-spraakassistent van Google die begin mei in België is gelanceerd. Wilbert Ingels, group CIO van House of HR, ziet dat het systeem al Nederlands ondersteunt. "En de luidsprekers winnen snel aan populariteit."

House of HR nam onlangs een participatie in Happy Recruiter, het Roemeense bedrijf dat Dora ontwikkelde, de robot die volautomatische rekruteringsgesprekken via Facebook voert. De lancering van ‘Hi Accent’ is voor House of HR een volgende stap naar digitale rekrutering.

Rika Coppens, CEO van House of HR, herinnert aan eerdere apps van Accent Jobs NOWJOBS en SWOP. Ze is ervan overtuigd dat zulke toepassingen de rekruteringssector ingrijpend zullen veranderen. "Vandaar dat wij in Vlaanderen zélf nieuwe apps ontwikkelen, liever dan op buitenlandse initiatieven te wachten."