Privacyverklaring

Accenture lanceert gratis tool voor personeelsuitwisseling

28 april 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Bedrijfsadviseur Accenture lanceert een gratis online tool om talenten tussen bedrijven flexibel uit te wisselen. Bedrijven die nu mensen tekort hebben, vinden daar bedrijven met beschikbare arbeidskrachten.

De gratis online tool People + Work Connect is een onlinewerkgever-tot-werkgever-platform waarmee bedrijven snel banen kunnen identificeren en invullen op locaties waar dat nodig is. Denk aan de samenwerking tussen Decathlon en Colruyt, waarbij medewerkers van de gesloten Decathlonwinkels tijdelijk aan de slag konden in supermarkten van Colruyt. Met deze tool kunnen organisaties in heel België hun noden met elkaar communiceren.

Voorbeeld

Bedrijf A, de aanbiedende partij, heeft honderd mensen op tijdelijke werkloosheid en kan die in blokken van niveau aanbieden op het platform. Er komen dus geen individuele cv’s aan te pas, maar geaggregeerde personeelsinformatie wordt gebundeld in categorieën zoals locatie en ervaring.

Bedrijf B, de vragende partij, kan via een filtersysteem op zoek gaan naar de profielen om het gat in haar personeelsbestand te dichten. Bij een match kan bedrijf B contact opnemen met bedrijf A om een verdere samenwerking op te zetten.

Ook overheidsorganisaties en ngo’s kunnen van de tool gebruikmaken. In de Verenigde Staten zijn bedrijven als ADM, Baxter, Cargill, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, Walmart er al mee aan de slag.