Privacyverklaring

Ann Dhoore zocht en vond de extra sociale dimensie in hr bij SOS Kinderdorpen

21 november 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Ann Dhoore

Na een gevarieerde carrière als hr-directeur wou Ann Dhoore meer tijd besteden aan het sociale aspect in de maatschappij. Het voorstel van SOS Kinderdorpen om er mee sturing te geven aan het hr-beleid, kwam op het gepaste moment.

Na als jurist te hebben gewerkt bij Wolters Kluwer, ging Ann Dhoore aan de slag als bedrijfsjuriste bij Vendex. Na anderhalf jaar werd ze er gevraagd om hr-directeur te worden. Het was het begin van een lange hr-loopbaan.

Soms viel het de job haar zwaar – ze ontsloeg bij telecomstart-up Scoot tweehonderd man bij de overname door Proximus – maar ze was nadien gedurende achttien jaar gepassioneerd aan de slag als hr-directeur bij Amgen. “Hr speelde altijd een prominente rol bij het farmabedrijf. Daarom kon ik er met veel enthousiasme en passie aan hr doen. Ik had er gerust tot aan mijn pensioen kunnen blijven, maar ik besloot uiteindelijk uit mijn comfortzone te stappen.”

Sociaal bevlogen

Het sociale luik trok Ann Dhoore altijd aangetrokken. Bij Amgen zette ze zich in voor sociaal engagement. “Ik vind dat we geprivilegieerde mensen zijn en dus vind ik het een meerwaarde om iets terug te doen voor mensen die het moeilijk hebben. Bij Amgen werd veel aan sociaal hulpbetoon gedaan en ik kon me er mee in uitleven.” Toch wou Ann zich nog meer engageren. Ze was net in de raad van bestuur van een sociaal maatwerkbedrijf gestapt, toen SOS Kinderdorpen met een voorstel op de proppen kwam. Ze ging meteen op het aanbod in en werd er hr-businesspartner, mentor en coach.

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is vooral gekend van hulpprojecten in het buitenland, maar de organisatie is ook actief in Leuven (opvang van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen) en in Charleroi (heel jonge door het gerecht geplaatste kinderen). De Belgische tak zet ook in op pedagogische projecten zoals traumabestrijding. Ann Dhoore coacht er de jonge hr-lead en geeft er gespecialiseerd hr-advies. “Samen met de hr-lead en de algemeen directeur denk ik na over innovatieve manieren van ontwikkeling en verloning van onze zeer gemotiveerde mensen, waarvan sommigen dag en nacht de kinderen begeleiden. Ik ben ook betrokken bij de constructieve samenwerking met het comité voor preventie en bescherming. Ik voer geregeld strategische gesprekken met algemeen directeur Hilde Boeykens.”

Werk-levenbalans

Gevraagd naar haar eigen werk-levenbalans, geeft Ann Dhoore aan wat altijd voor haar goed gewerkt heeft. “Steek uw tijd in zaken die u energie opleveren en u passioneren. Vermijd andere taken, of besteed die uit. Zelf haal ik die op het werk uit alles wat met mensen en hun ontwikkeling te maken heeft. Administratie ligt me minder en dat probeer ik te beperken. Thuis heb ik me altijd vooral gefocust op de activiteiten van mijn kinderen en inmiddels ben ik ook meer beschikbaar voor mijn twee kleinkindjes, mijn moeder en schoonmoeder. Verder wandel ik graag met paard en hond, ga geregeld fietsen en heb nu meer tijd voor vrienden en uitstapjes.”