Arbeidskrapte: twee originele oplossingen

8 oktober 2019
Tekst
Partner Content
Arbeidskrapte: twee originele oplossingen

Het is niet gemakkelijk om de juiste persoon voor een job te vinden. Dat blijkt ook uit onderzoek van Acerta. Volgens werkgevers zijn de grootste hr-uitdagingen voor de komende twee jaar vacatures invullen, competenties updaten en medewerkers houden. Gelukkig bestaan er originele oplossingen voor deze uitdagingen. Bind de strijd aan met de arbeidskrapte en vul je vacatures in dankzij deze twee oplossingen:

Oplossing 1: Groeien en bloeien

Het is, zonder twijfel, belangrijk dat je medewerkers een job doen die ze graag doen, een job waarin ze kunnen groeien en waarin ze hun talenten kunnen ontplooien. De kans is klein dat je medewerkers langer dan 4 jaar dezelfde functie zullen uitvoeren. De vraag is niet langer of je hun talenten moet laten evolueren, maar wel hoe. Als werkgever zal je dus regelmatig moeten puzzelen met taken en talenten. We spreken dan van interne rematching.

Oplossing 2: Win-win for Talent

Heb je genoeg van de ‘War for Talent’? Het kan ook anders, want naast interne rematching kan je kiezen voor externe rematching: het ‘uitzenden’ van je medewerker – en dus zijn of haar talenten – buiten de eigen ondernemingsgrenzen. Geen ‘War for Talent’ meer, maar een ‘Win-win for Talent’. Bovendien is het juridisch mogelijk.

Of je nu voor oplossing 1 of oplossing 2 gaat (of allebei), de conclusie is dat je je minder zorgen hoeft te maken over de drie grootste hr-uitdagingen voor de komende twee jaar. Dankzij rematching – intern of extern – kan je immers vacatures invullen, competenties updaten en je medewerkers (gemotiveerd) houden. Al overtuigd?

Acerta - arbeidskrapte en rematching