Bedrijven winnen de war on talent via vernieuwd GIGHOUSE platform

18 oktober 2021
Tekst
Partner Content
Bedrijven winnen de war on talent via vernieuwd GIGHOUSE platform

Freelance matchingplatform GIGHOUSE bewijst al sinds 2019 dat het een sterke speler is op de freelance markt. Het bedrijf dat onder de holding ‘House of HR’ valt, ontwierp voor freelancers een gebruiksvriendelijke applicatie om hen te begeleiden in de zoektocht naar een volgende opdracht met cultural fit. Nu is het de beurt aan de bedrijven die via een vernieuwde webapplicatie op een intuïtieve manier op zoek kunnen gaan naar gescreende freelancers. Die optimalisatie aan de kant van bedrijven was nodig, want de war for talent raast als een orkaan door het aanwervingslandschap. “Een freelancer inschakelen is al lang geen luxe meer, maar een noodzaak waar je als bedrijf mee dient rekening te houden als je nog het juiste talent wil aantrekken en activeren in jouw onderneming” schetst Melanie Deblanc, Sales en Marketing Manager van GIGHOUSE.

De war for talent, te bestrijden met open blik én snelheid

De oorlog om talent die momenteel gestreden wordt, is door de coronacrisis nog meer zichtbaar geworden. Werknemers zoeken is moeilijk. Een open blik op het aanwervingslandschap is de eerste stap richting de ‘overwinning’. Daarom komt een kwalitatief matchingplatform als GIGHOUSE, opgericht, door Melanie Deblanc en Caroline Rollé binnen House of HR, van pas. Door de oprichting van GIGHOUSE kunnen bedrijven nu ook beroep doen op een compleet nieuwe vijver aan talent. Je kan het zien als nieuwe energie die je in de onderneming pompt. Waar de overheid vooral wil inzetten op het activeren van langdurige zieken, denkt GIGHOUSE dat die oplossing niet voldoende zal zijn om de war for talent te overwinnen. “We moeten elke mogelijkheid omarmen om de juiste talenten te vinden” zegt Deblanc.

Chat, om de communicatie te versnellen.

Het platform van GIGHOUSE kwam dan ook als geroepen voor zo’n 250 KMO’s en grote ondernemingen die hun weg al vonden naar het bedrijf. Maar GIGHOUSE rust niet op zijn lauweren en blijft het portaal vernieuwen om bedrijven een gebruiksvriendelijk en intuïtief portaal aan te bieden. Zo ook de gloednieuwe chatfunctie: “We merken dat bedrijven steeds sneller willen schakelen en dat de vertraging op e-mailverkeer anno 2021 geen plaats meer heeft in bedrijfsprocessen die snelheid nodig hebben. Daarom ontwikkelden we een chatfunctie die opdrachtgevers de kans geeft om met spoed het eerste contact te leggen” zegt Caroline Rollé, Product & Development Manager van GIGHOUSE.

Partner in facturatie

In de praktijk zien wij dat het vaak niet HR is die zich bezig houdt met het inschakelen van freelancers. Een freelancer, die eigenlijk leverancier is van het bedrijf, passeert namelijk vaker bij de aankopers of afdelingsverantwoordelijken dan bij de HR-Afdeling. Mede daarom is het belangrijk om gebruik te maken van een FMS (freelance management system). Zulke systemen zijn robuuste hulpmiddelen die het mogelijk maken je flexibel talent optimaal te organiseren. Een pluspunt is dat een FMS zoals dat van GIGHOUSE ook nog eens de facturatieflow overneemt. Lange betaaltermijnen en laattijdige betalingen behoren namelijk tot de belangrijkste kopzorgen voor freelancers. Je flexibele talent pool gelukkig houden doe je dus door de facturatie uit te besteden via een FMS.

GIGHOUSE

GIGHOUSE is, op een snelle en transparante manier op zoek gaan naar de juiste freelancer en zo je slaagkansen verhogen in de oorlog om talent. Wil jij zelf ook aan de slag met freelancers of wil je meer informatie rond de werking van GIGHOUSE?

Surf dan snel naar de website