Belgische Defensie en Geïntegreerde Politie bundelen loonadministratie

30 april 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Belgische Defensie en Geïntegreerde Politie bundelen loonadministratie

De Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie bundelen hun bestaande loonadministraties in één enkel SAP payrollsysteem.

NGA Human Resources zal de payroll- en post-payrolldiensten ontwerpen, onderhouden en beheren voor zowel de Belgische Defensie als de Geïntegreerde Politie. Het gaat om de loonadministratie van 85.000 mensen in verschillende functies, variabele shiftpatronen en onder talrijke statuten.

NGA HR startte begin dit jaar met het implementatieprogramma om medewerkers naar het toekomstige SAP payrollsysteem te migreren.

Operationeel tegen 2021

Het geïntegreerde systeem moet in 2021 operationeel zijn. Luitenant-kolonel John Van Hende, projectlead Loonmotor bij Defensie, leidt het project voor de twee korpsen. Hij ziet nog mogelijkheden om binnen het systeem te groeien en om indien nodig bijkomende medewerkersgroepen te integreren.

Het afgeleverde project moet "nagenoeg onmiddellijk de loonadministratiekosten drukken en de efficiëntie verhogen" doordat risicovolle en arbeidsintensieve administratieve processen wegvallen, zo belooft Koen Viaene van NGA HR in België.