De directeur is afwezig

10 februari 2020
Tekst
Jo Cobbaut
De directeur is afwezig

Een vijfde van de medewerkers die geen leidinggevende functie heeft, zou nog nooit contact gehad hebben met zijn algemeen directeur.

Dat blijkt uit onderzoek van Unit4 onder 251 Nederlandse werknemers. Van de ondervraagden, die geen leidinggevende functie hebben, heeft maar de helft van de medewerkers hun CEO wel eens een-op-een ontmoet.

Gemiste kans

Van de medewerkers zonder managementtaken had slechts 36 procent wel eens een meeting met de directeur. Slechts 31 procent gaf aan af en toe een bedrijfsbrede e-mail van hem of haar te hebben ontvangen.

Dat gebrek aan contact tussen de directeur en zijn personeel is een gemiste kans, want uit het onderzoek blijkt dat maar de helft (49%) van de ondervraagden het eens is met de visie van hun CEO.

Een groot deel van de medewerkers (39%) zou graag zien dat de directeur zich meer uitspreekt over maatschappelijke kwesties.

Politiek blijkt daarentegen een gevoeliger onderwerp: hoewel 29 procent wil dat hun CEO hier uitspraken over doet, is dit voor een derde van de ondervraagden not done.

Het volledige onderzoeksrapport is hier te downloaden.