De hybride werkomgeving is de toekomst

17 mei 2021
Tekst
Partner Content

Een te hoog stressniveau, een verdubbeling van de filedruk op onze wegen … Het is duidelijk: er is nood aan een andere manier van werken. En ook de werkomgeving moet mee evolueren. De afgelopen jaren verdiepte HP zich in deze materie. Zo ontstond the Office of the Future: de moderne werkplek van de toekomst.

Het begin

The Office of the Future is niet nieuw. De nood om op een andere manier te werken wás er al. Daarom kon je in 2019 al het pop-upkantoor van the Office of the Future – waarin er gesproken werd over de wereld in evolutie - her en der ontdekken. Waarop die evolutie zich richtte? Op de werkplek, maar evenzeer op de werkcultuur en de werktools.

Het vervolg

In 2020 werden we massaal gedwongen om op een andere manier naar ons werk te kijken en ons ook anders te gaan organiseren. Het staat in ons collectief geheugen gegrift: van de ene dag op de andere gingen kantoordeuren op slot en werkten we massaal en maximaal van thuis. Plots werd de verschuiving naar the Office of the Future wél dringend … Het afgelopen jaar bleef HP dan ook onze manier van werken verder analyseren.

Toekomst van de werkomgeving

De toekomst begint vandaag

HP begrijpt dat bedrijven nu aan het heruitvinden zijn. En dat ze een antwoord zoeken op de vraag hoe de werkwereld eruit moet zien om te kunnen voldoen aan de toekomstige normen en waarden, maar vooral ook aan de noden van de werknemers. Het antwoord hierop is terug te vinden in the Office of the Future, dat ondertussen geüpgraded werd door HP. “De moderne werkplek die hier eerst in voorgesteld werd, evolueerde naar een hybride werkomgeving waarin we plaats- en tijdsonafhankelijk zullen werken. Uiteraard op een efficiënte manier én met de beste tools & technologieën. Het kantoor zal een nieuwe rol vervullen en thuiswerken wordt een essentiële bouwsteen. Om dit te doen slagen zal vooral een culturele verandering plaatsvinden in vele bedrijven.

Ontdek the Office of the Future

Jij kan deze hybride werkomgeving ontdekken en ervaren in een unieke, online setting. Zelf, of samen met andere collega’s onder begeleiding van een HP-expert die je maar al te graag het hele verhaal vertelt en luistert naar jouw vragen. Aan jou de keuze. Ga naar www.officeofthefuture.online om deze hybride werkplek te ontdekken of je sessie aan te vragen.