Privacyverklaring

De laadpaal hoeft niet lelijk te zijn

20 januari 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Veton

De laadpaal hoeft niet lelijk te zijn. Hij kan ook mooi vormgegeven zijn. De medewerker die u blij wil maken met zijn elektrische auto, kan voortaan misschien opteren voor een verfijnd ogend stuk techniek.

Dat is in elk geval de niche die het Antwerpse Veton (2020) ziet. Ondernemers Jens Téblick en Brend Brentjens zien een groeiende vraag naar duurzame en gebruiksvriendelijke laadpalen. Ze zijn de voormalige oprichters van Lemon Companies, een IT-bedrijf gespecialiseerd in digitale oplossingen.

De start-up mikt op zowel particulieren als ondernemingen. De oprichters weten dat 85% van al het elektrische laden in België thuis of op het werk gebeurt. De laadpalen zijn compatibel met bijna alle mogelijke domoticaplatformen, personaliseerbaar met een logo of bedrijfsnaam en bestand tegen de weerselementen door hun plasticvrij ontwerp.

Ondernemingen die investeren in een publiek toegankelijk laadstation, kunnen genieten van een verhoogde kostenaftrek van tweehonderd procent tot eind maart 2023 en honderdvijftig procent vanaf april 2023. Een Veton-laadpaal is beschikbaar via erkende installateurs vanaf 1.611 euro, exclusief btw.