Privacyverklaring

Deloitte Belgium rekruteert diverser op zoek naar 1.700 nieuwe collega’s

19 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Deloitte

Deloitte Belgium groeide vorig boekjaar 11 procent en gaat dan ook opnieuw op zoek naar veel nieuwe collega’s. De dienstverlener zoekt nu nog veel diverser naar 1.700 nieuwkomers.

Deloitte verwelkomde begin oktober zijn zesduizendste collega. Tijdens het boekjaar 2022 heeft Deloitte er al duizendvijfhonderd nieuwe aangeworven, in het komende moeten er duizendzevenhonderd bijkomen. Deloitte zoekt niet langer alleen maar mensen met economische of juridische expertise.

Diversiteit

Dit jaar wil Deloitte Belgium naast de klassieke profielen ook vierhonderdvijftig STEM-profielen aantrekken, maar ook mensen met een andere achtergrond in biologie, politieke wetenschappen of journalistiek.

Deloitte bleef investeren in diversiteit en inclusiviteit. Het bedrijf telt vandaag 82 verschillende nationaliteiten.

Van zeventien nieuw aangestelde partners vorig jaar, zijn veertig procent vrouwen. Hun aandeel steeg tot negentien procent; tegen 2030 moeten er dertig procent vrouwelijke partners zijn.

Autimatic

Deloitte Belgium werkt al sedert augustus 2021 samen met de organisatie 'Autimatic', die mensen met autisme opdrachten laat uitvoeren binnen Deloitte. Ongeveer zestig procent van de mensen met autisme in België heeft een universitair diploma, maar meer dan tachtig procent van hen is werkloos. Deloitte en Autimatic begonnen in augustus 2021 samen te werken en momenteel zijn er vijftien Autimatici bij Deloitte aan de slag, verspreid over zestien projecten.

Duurzaamheid blijft een prioriteit

Deloitte Belgium zet ook duurzaamheid op de agenda. Uit het Impact Report van 2022 blijkt dat de CO2-uitstoot in een periode van vijf jaar met 74 procent is verminderd.

Deloitte Belgium draagt bij tot het wereldwijde engagement van Deloitte voor de wetenschappelijk onderbouwde netto-nuldoelstellingen tegen 2030. Tegen 2030 wil Deloitte Belgium

  • een 100% elektrisch wagenpark,
  • 70% minder CO2-uitstoot per werknemer tijdens het reizen en
  • 65% minder CO2-uitstoot per vierkante meter in de gebouwen.

Mobiliteit

Sinds 2017 spitst Deloitte Belgium zich toe op mobiliteit. Het mobiliteitsplan voorziet in keuzes uit een wagenpark met steeds meer elektrische en hybride voertuigen, maar ook uit flexibele vervoersopties. Deloitte moedigt duurzamere keuzes aan, bijvoorbeeld door te werken vanuit het dichtstbijzijnde kantoor.

Medewerkers worden gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen. Meer dan duizendtweehonderd werknemers ondersteunden een dag lang verschillende goede doelen in heel België. Dit ging van jeugdcentra schilderen tot een hackathon in goede banen leiden of plastic zwerfvuil uit onze rivieren halen.

Impact Report van 2022.