Een cultuur die zorgt voor meer vrouwen in leiderschapsrollen

20 juni 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Een cultuur die zorgt voor meer vrouwen in leiderschapsrollen

Wat doen organisaties die erin slagen om meer vrouwen in het leiderschap te krijgen? Het allerbelangrijkste is wat people managers die bekend staan als ambassadeurs van vrouwelijk talent effectief doen.

TU Eindhoven lanceerde vorige week het bericht dat het vacatures voor vaste wetenschappelijke staf in het eerste half jaar van werving alleen nog open zou stellen voor vrouwen. Dat leidde in Nederland tot een twitterstorm over pro's en contra's van positieve discriminatie.

Ondertussen weten we uit onderzoek dat positieve discriminatie niet de enige of beste oplossing is om te komen tot een diverser leiderschap. Een recente studie gepubliceerd door talentontwikkeling- en transitiebedrijf Lee Hecht Harrison onderzoekt wat nodig is om de inclusieve werkplaatsen te creƫren zodat vrouwen vooruitgang kunnen boeken.

Goed voor de business

Uitgangspunt is alvast dat 58 procent van de bedrijven gelooft dat het bevorderen van vrouwen een kritieke zakelijke kwestie is. Tegelijk is 76 procent niet tevreden met de eigen individuele acties, organisatorische praktijken en culturele aspecten die genderdiversiteit cultiveren en vrouwen in leiderschap verhogen.

Het top vijf-gedrag van people leaders om vrouwelijke talenten te bevorderen die een echt verschil maken is:

  1. Zorg voor coaching en feedback die het zakelijk inzicht vergroten;
  2. Ondersteun het flexibel invullen van werklocatie en werkschema;
  3. Zorg voor een gelijke toegang tot zinvolle stretchprojecten die zijn gekoppeld aan strategische bedrijfsdoelstellingen;
  4. Help vrouwen meer zichtbaar te worden en zich te profileren richting senior leiders en beleidsmakers;
  5. Werf en promoveer vanuit een diverse pool van kandidaten.

Caroline Pfeiffer Marinho, Executive Vice President EMEA voor Lee Hecht Harrison, concludeert dat ambassadeurs van vrouwelijk talent dit gedrag twee keer zo vaak vertonen als andere people managers. "We weten dat leiders vormgeven aan cultuur. En wanneer u uw cultuur nodig heeft om te veranderen, moet u uw leiders aansprakelijk houden om op de gewenste manier te handelen."

Pfeiffer Marinho wijst erop dat je het in tijden van talentschaarste niet kunt maken om de helft van een potentiƫle talentenpool - vrouwen - te negeren of zelfs uit te sluiten.

Het volledige rapport downloaden.