Privacyverklaring

Een inspirerende werkplek als business card

17 augustus 2020
Tekst
Partner Content

De manier van werken evolueert

Dat onze manier van werken evolueert, blijkt uit cijfers van verkeersinstituut Vias. Meer dan 20% van de Belgische werknemers werkte in 2019 één of meerdere dagen per week van thuis. Dit cijfer steeg aanzienlijk in 2020 en die trend zal zich verderzetten de komende jaren nu meer en meer werkgevers en werknemers de voordelen van thuiswerk ontdekken. Onder andere de millenials, maar ook andere generaties, verwachten niets minder dan een flexibele werkstijl waarbij er eender waar en op eender welk moment (samen)gewerkt kan worden met de beste tools en technologieën. Hoe kun jij voor een dynamische werkplek zorgen die aansluit bij het nieuwe werken?

De werkomgeving is ook aan verandering toe

Wat is volgens jou een dynamische werkplek? De kans dat jij als HR-professional een landschapskantoor beschouwt als het walhalla van de toekomstige en dynamische werkplek is eerder klein. Als ervaringsdeskundige weet je namelijk dat een open office slecht is voor de concentratie en onrechtstreeks zelfs kan leiden tot een burn-out. Met het oog op onze veranderende werkstijl, moet de kantooromgeving ook mee evolueren. Hoog tijd dus om de huidige werkplek af te stemmen op onze werkstijl.

Weetje

Deur dicht voor open kantoren
De meeste open kantoren verminderen de intellectuele productiviteit aanzienlijk en verhogen het stressniveau. Wie de productiviteit wil verhogen, sluit best de deur van het open office.

HP helpt je met the Office of the Future

HP kan jou hierbij helpen. In the Office of the Future worden werkstijl en werkomgeving met elkaar verbonden. Het individu en zijn rol binnen de organisatie staan centraal in dit concept. De filosofie is simpel: met de juiste tools en technologieën per profiel kan er altijd en overal efficiënt gewerkt worden. En ook de kantooromgeving zelf evolueert mee. Deel de ruimte op in Activity Based Workspaces waarbij elke ruimte een specifieke taak ondersteunt, mét de juiste tools natuurlijk. Benieuwd hoe je zo’n inspirerende werkomgeving kunt creëren?

Een optimale werkplek verhoogt de productiviteit en creativiteit

Maak een overzicht van jouw werknemerspopulatie en haar taken en verantwoordelijkheden. Bepaal welke ruimtes – met bijhorende tools - nodig zijn om in de meest optimale omstandigheden te kunnen werken. Zo is een stille zone onmisbaar voor kenniswerkers. Een creatieve zone met veel licht zal jouw designers dan weer inspireren tot de meest sublieme ontwerpen. En de beste ideeën ontstaan vaak in een samenwerkings- en vergaderzone. Natuurlijk mag je de social corner niet vergeten want ook pauze verhoogt onze productiviteit.

Weetje

Het geheim van aandachtig werken? Efficiënt pauze nemen
De CEO van Royco weet al langer dat pauze ook effectief werkt. Uit onderzoek blijkt effectief dat we meer fouten maken en we onze concentratie verliezen wanneer we niet pauzeren. Overtuigd om jouw medewerkers te informeren over de kracht van pauze?

Een succesvolle toekomst gegarandeerd

De kantooromgeving van de toekomst is als het ware een hub, een veilige (samen)werkplek die voorzien is van de juiste tools en technologieën zoals een lichte notebook met krachtige 10e generatie Intel® Core™ i7 processor. Een plaats die de uitvalsbasis voor jouw medewerkers vormt en waarin hun talenten ten volle benut worden. Een omgeving waarin je ook klanten ontvangt en hen overtuigt van de capaciteiten van jouw organisatie. Een moderne werkplek waarvan het thuiskantoor ook deel uitmaakt. Kortom, een inspirerende werkomgeving als het ideale visitekaartje. Succes gegarandeerd!

Tekst: HP / Intel