Eén jaar na de schok: ‘Het enthousiasme voor thuiswerk sloeg helemaal om’ (Geert Walschap, Umicore)

24 maart 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh
Eén jaar na de schok: ‘Het enthousiasme voor thuiswerk sloeg helemaal om’ (Geert Walschap, Umicore)

Aan de vooravond van een nieuwe lockdown herinnert Geert Walschap zich levendig hoe snel Umicore zich wel kan aanpassen als het moet. “Telewerk natuurlijk, maar ook travel, vergaderen … Dankzij de digitale middelen. Gelukkig was Umicore op een aantal vlakken al geëvolueerd. We hadden bijvoorbeeld ons rekruteringsproces helemaal herzien.”

“Er lag meteen ook een sterke nadruk op de zorg voor de mensen die onze fabrieken operationeel houden,” zo getuigt HR Director Geert Walschap. Hij zag in het begin wat spanningen tussen mensen die thuis moesten werken en medewerkers in de fabrieken. “Maar ondertussen kampen de thuiswerkers met mentale problemen. Het aanvankelijke enthousiasme bij de thuiswerkers sloeg om. Ze missen contact en kijken ernaar uit om terug naar kantoor te mogen komen.”

Digitale opleidingen

Corona reduceerde ook de contactopleidingen dramatisch. In 2019 bood Umicore gemiddeld 48 uur opleiding aan per werknemer, in 2020 nog 35. Geert Walschap: “Maar inderdaad, een crisis versnelt veranderingen en digitalisering is daarvan het perfecte voorbeeld. Ons aanbod aan e-learning, digitale opleidingen en webinars is snel verdubbeld. Maar voor soft skills en het relationele, werkt dit niet. Daarnaast leggen ook wij heel veel verantwoordelijkheden bij onze medewerkers voor opleiding en ontwikkeling. De organisatie biedt hen een opleidingscurriculum en een structuur voor loopbaanbegeleiding. We gebruiken ook Talent Builder, waar mensen zelf kunnen ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze graag doen en hoe ze hun loopbaan eventueel een andere richting geven.

Umicore

Umicore recycleert edele en schaarse metalen. Een tweede activiteit is de productie van batterijmaterialen. De Belgische groep doet dat met 10.000 medewerkers wereldwijd en 3000 in België. Geert Walschap tekent voor het hr-beleid met een team van een 50-tal medewerkers.

Hoe blikken andere maakbedrijven terug op de schok in maart 2020? Lees ook de terugblik van

  • Koen Boonen (Melexis)
  • Steven Muylaert (Van Hoecke)
  • Hans Lingier (Daikin Europe)
  • Tina Ermgodts (Wilms)

In HRmagazine van mei gaan ze met elkaar in gesprek over veranderbereidheid, transformatievermogen, talent, leren en leiderschap in maak- en technologiebedrijven.