Een succesvolle organisatie dankzij betrokken werknemers

9 juli 2020
Tekst
Partner Content
Een succesvolle organisatie dankzij betrokken werknemers

Een maatschappij in volle verandering

Talentschaarste, verschillende generaties op de werkvloer, de zoveelste technologische evolutie … De veranderingen stapelen zich aan een razendsnel tempo op. Werkgevers moeten zich dan ook flexibel opstellen om het hoofd te kunnen bieden aan al deze ontwikkelingen en hebben meer dan ooit de hulp van hun medewerkers nodig. Laat jouw organisatie haar appreciatie voldoende blijken?

Weetje

Een kopje koffie mét een babbel doet wonderen

Oprichter en CEO van het Kenexa Research Institute dr. Jack Wiley ondervroeg de afgelopen 30 jaar meer dan 200.000 werknemers en peilde zo naar wat ze écht willen. Erkenning stond bovenaan het lijstje. Wacht dus zeker niet tot het jaarlijkse formele evaluatiegesprek om je waardering te tonen, maar bouw regelmatig feedbackmomenten in. Dat kan gerust in de keuken bij een kopje koffie en een koekje.

We hebben elkaar nodig

Zonder werknemers overleeft een organisatie niet, maar omgekeerd is het net zo. We kunnen niet (over)leven zonder werk. Na de oliecrisis van 1973 besefte men des te meer dat werk belangrijk was. Iemand die werk had, was bijzonder tevreden. Van eisen was toen geen sprake. Geen onderhandelingen over loon of speciale arbeidsvoorwaarden, maar grote opluchting bij het vinden van een job. Dat ligt nu wel even anders.

Een andere mindset: van moeten werken naar graag werken

Vandaag de dag liggen de kaarten anders. De vraag naar talent is groter dan het aanbod. Toekomstige werknemers staan zeer bewust in het leven en weten perfect wat ze willen. Voor hen primeert een goede work-life blend. Ze kiezen er liever voor om zelfstandig hun werkdag in te delen en bepalen graag zelf waar en wanneer ze werken. Zo plannen ze bewust offline-momenten in waarop ze resoluut hun batterijen weer opladen. Heeft jouw onderneming hier alles voor in huis?

Een inspirerende werkomgeving met HP

Wist je dat HP je via the Office of the Future kan helpen om van jouw bedrijf een moderne organisatie te maken waarin plaats- en tijdsonafhankelijk werken mogelijk is? Vanuit het individu en zijn rol binnen de organisatie worden profielen bepaald. Per profiel worden dan de juiste toestellen gekozen zodat werknemers eender waar en op eender welk moment aan de slag kunnen. Ontdek hier meer over.

Weetje

Het kantoor van de toekomst is ook innovatief en duurzaam

Wist je dat HP zelfs nog een stapje verder gaat en ook aandacht besteedt aan innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wie wil groeien, heeft vooruitstrevende technologieën nodig. Denk maar aan een lichte notebook met krachtige 10e generatie Intel® Core™ i7 processor of een nieuwe VR backpack. Bovendien maakt een moderne organisatie deel uit van de maatschappij en wil ze haar steentje dan ook bijdragen om toekomstig leven mogelijk te maken. HP staat voor je klaar om dit samen te realiseren.

Het talent staat te springen bij moderne organisaties

Als jouw onderneming klaar is voor het nieuwe werken, staat het aanstormende talent te springen om deel uit te mogen maken van jouw bedrijf. Zij zullen hun appreciatie tonen door zich betrokken en productief op te stellen. Voor hen is werk geen overlevingsmiddel meer, maar een uitdaging en ware belevenis. Ze willen je een groot deel van hun tijd en leven geven in ruil voor een geweldige ervaring. Speel hierop in en bouw aan een succesvolle toekomst samen met jouw betrokken medewerkers!

Tekst: HP / Intel