Privacyverklaring

Els Overbergh wordt CHRO bij Baloise Insurance

1 september 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Els Overbergh (foto Baloise Insurance)

Els Overbergh is de nieuwe CHRO van Baloise Insurance. Ze wordt verantwoordelijk voor de departement HR, Corporate Communicatie & Sustainability en Facility.

Els Overbergh neemt de fakkel over van de vorige CHRO, Marc L’Ortye, die ​ op 1 juli met ​ pensioen ging. Ze kreeg hiervoor recent de nodige goedkeuring van de Nationale Bank van België.

Als verantwoordelijke voor de departement HR, Corporate Communicatie & Sustainability en Facility, moet ze werk maken van duurzame, menselijke en bedrijfsgerichte hr-oplossingen in een snel veranderende omgeving.

Belangrijke uitdagingen worden

  • de war for talent,
  • het stimuleren van Women in Finance,
  • een impactvolle en transparante bedrijfscommunicatie en
  • de integratie van duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfvoering.

Ervaring

Els Overbergh bekleedde diverse managementfuncties bij AB InBev, zowel in marketing, sales als hr. Ze ​ werkte tevens als hr-director bij Microsoft Belgium & Luxemburg en later bij Arvesta.

Daarnaast was ze ook gastlector in hr-management aan het UCLL van 2018 tot 2022. Zelf studeerde zij Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, gevolgd door een MBA in Marketing aan de Vlerick Business School.

Baloise Insurance

​Baloise Insurance is een verzekeringsmaatschappij gevestigd in België en maakt deel uit van de Zwitserse Baloise Group. Zij biedt een uitgebreid gamma van Leven-, Niet-Leven- en Marine-verzekeringen aan via een ruim netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Mede door de recente fusie met Fidea en de overname van de Athora-schadeverzekeringen bedraagt de omzet van Baloise Insurance om en bij 2 miljard EUR en behoort zij tot de top 4 van de Belgische schadeverzekeraars.

Met haar 1.800 medewerkers en het netwerk van onafhankelijke makelaars streeft Baloise Insurance in haar aanbod naar een optimale balans tussen digitaal en menselijk.