Privacyverklaring

“Vandaag is verbreden beter dan een stap hoger in de hiërarchie”

3 april 2023
Tekst
Patrick Verhoest

Sophie De Cae zocht en vond een nieuwe hr-uitdaging in een geheel andere sector dan voorheen. Als hr-businesspartner bij Baloise lijkt ze haar evenwicht gevonden te hebben.

Sophie De Cae werkte lange tijd bij Makro-Metro. Toen het bedrijf op een faillissement leek af te stevenen, werd ze ertoe aangezet even over de muur te kijken. Een ex-collega contacteerde haar met de woorden dat men bij Baloise een hr-businesspartner zocht en dat de job haar op het lijf geschreven leek. Dat bleek te kloppen.

Baloise

Sophie kwam terecht in een generalistische schakelfunctie tussen de hr-afdeling en het management. In haar geval betekent dat bijstand voor de gehele IT-afdeling, die bij Baloise Transformation Office heet. “Dat lijkt veel, maar ik krijg steun van onder meer de payrollafdeling en de collega’s die zich met ontwikkeling bezig houden. Ik communiceer veel en vorm de brug tussen beide, maar moet niet alles alleen opzetten. Zo doen de rekruteerders de eerste gesprekken. Ik volg ook wel heel wat andere gesprekken.”

Afwisseling

Als persoon vindt Sophie het fijn om met andere mensen samen te werken. In haar afwisselende job staan mensen centraal en dat bevalt haar. “Collega’s aantrekken is één zaak, ze in huis houden, motiveren en hun welzijn verzorgen een even belangrijk aspect. Daaraan meewerken zorgt voor veel voldoening. Hr-werk en de strategische doelstellingen laten samenvallen is een leuke opdracht.”

Comp & ben

De laatste rol waarbinnen Sophie werkte bij Makro-Metro was er een op comp & ben. Dat was een bewuste keuze na jaren hr-businesspartner te zijn geweest. “Ik maakte de zijsprong op mijn eigen vraag en dat brengt me bij mijn privé-leven. Mijn twee kindjes – twee en vijf jaar – zorgden ervoor dat ik liever een standvastige job had op één vaste stek in plaats van te reizen tussen diverse locaties. Makro deed alles wat kon om aan mijn vraag tegemoet te komen. Ik had de luxe om die job te doen en ben blij met de bagage, die me vandaag extra goed van pas komt. Ik had een geweldige leermeester op comp & ben bij Makro. Maar ik hou zowel van de harde als de zachte kant van hr.”

Bewuste stap

De keuze van Sophie De Cae voor Baloise en de job was bewust. Ze koos voor een functie die combineerbaar is met haar gezinsleven. Hiërarchische doorgroei is vandaag niet aan de orde in haar hoofd: “Ik wilde een andere sector en een andere bedrijfscultuur leren kennen. Ik kan er nu de opgedane ervaring toepassen. Ondertussen verbreed ik mijn achtergrond. Dankzij mijn kinderen neem ik het werk niet mee naar huis. Zij zijn de focus als ik thuiskom en dankzij goede afspraken en een degelijke taakverdeling met mijn partner, komt alles telkens op zijn pootjes. Na een leven vol volleybal, ga ik tegenwoordig wekelijks zwemmen met een vriendin, waarna we bijpraten. Dat is een ideale – en ontspannende – combinatie.”