Privacyverklaring

Ex- collega’s Teamleader matchen talent met Belgische start-ups

28 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Ondanks ontslagrondes bij techreuzen zoals Meta, Microsoft en Amazon blijft het voor Belgische start-ups knokken om talent binnen te halen. Het jobplatform startupcareers.eu formuleert een antwoord via een systeem dat automatisch vacatures overneemt vanop de websites van deelnemende bedrijven.

Jonas De Mets en Max Clemens leerden elkaar kennen bij de Gentse start-up Teamleader. “We hebben allebei bewust gekozen voor de start-upwereld en hebben vanop de eerste rij ervaren hoe je er op korte tijd groeit en zo je carrière een boost geeft. Toen we zelf op zoek gingen om de volgende stap binnen onze loopbaan te zetten, merkten we dat het moeilijk was om zicht te krijgen op beschikbare jobs bij andere start-ups”, zegt Jonas De Mets, co-founder van startupcareers.eu.

En zo ontstond het idee voor startupcareers.eu. Voor start-ups die snel willen groeien, is het juiste talent cruciaal. De Mets en Clemens willen daarom de beschikbare opportuniteiten in start-ups makkelijker vindbaar maken.

Keuzes maken

Start-ups hebben geen tijd om vacatures op verschillende platformen op te laden, aan te passen waar nodig of weer offline te halen. Dikwijls betaal je een platform per vacature, wat dwingt tot keuzes maken. “Bij start-ups is de verantwoordelijke voor de vacatures vaak nog bezig met duizend-en-een andere zaken. In een beginfase gebeurt dat wel eens door de ceo zelf,” zo ervaart Max Clemens, co-founder van startupcareers.eu aan.

Startupcareers.eu neemt automatisch vacature-informatie over van de websites van deelnemende bedrijven. Omdat het systeem continu synchroniseert, voert het ook wijzigingen automatisch door en verdwijnt de vacature van het platform op het moment dat die verwijderd wordt van de eigen bedrijfswebsite.

Breed scala aan jobs

Momenteel staan er al achthonderd vacatures bij meer dan honderd bedrijven online. Het gaat om een breed scala aan jobs in de start-upwereld, variërend van marketing tot legal. Werkzoekenden kunnen zoals bij andere jobsites filteren op basis van locatie, rollen en vaardigheden.

Omdat het platform alle vacatures van aangemelde bedrijven overneemt, en niet alleen maar diegene die actief verspreid worden, genereert het ook interessante inzichten over openstaande jobs. Zo zien we dat

  • 33% van de openstaande vacatures voor technische profielen zijn, zoals software-ontwikkelaars
  • 25% van de opportuniteiten salesprofielen betreft

Leen Anthuenis van Startup.be is alvast enthousiast. “Start-ups zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Door hun ondernemerschap creëren ze jobopportuniteiten, maar tegelijk zie je hen vaak worstelen om de juiste persoon te vinden, terwijl net dat zo belangrijk is voor hun groei. We zijn ervan overtuigd dat dit platform een grote impact zal hebben op het Belgische start-upecosysteem.”