Privacyverklaring

Extra vrije tijd voor wie werkt op afstand

26 augustus 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
vistaprint

Vistaprint is erg tevreden over het werken op afstand. De aanbieder van printoplossingen voor marketingdoeleinden verruimde zijn aanbod voor fulltime medewerkers die op afstand werken. Hij geeft ze voortaan wereldwijd elke vrijdag in juli en augustus een halve dag vrij.

Bij Vistaprint staan asynchroon samenwerken centraal bij het werken op afstand. Daarvoor is Vistaprint in de Verenigde Staten zelfs officieel uitgeroepen tot een van de beste bedrijven om op afstand te werken in het rapport 2021 van Built In.

"De introductie van onze Recharge Days is de volgende stap in het stimuleren van een goede werk-privébalans en het vergroten van het welzijn in de Vistaprint-teams", zegt Paul McKinley, VP Communicatie bij Vistaprint. "Dit is een belangrijke stap in ons streven naar een werkwijze waarbij werken op afstand centraal staat. We streven ernaar om een omgeving en cultuur te creëren waarin teamleden kunnen uitblinken en meer betrokken en productief zijn, wat tot betere bedrijfsresultaten leidt."

55% van de Belgische werknemers verwacht meer op afstand te gaan werken

De wereld van werken is veranderd door de pandemie, en werken op afstand wordt steeds gebruikelijker en geaccepteerd door bedrijven over de hele wereld. Volgens een studie van Cushman & Wakefield verwacht 55% van de Belgen door de gezondheidscrisis meer op afstand te gaan werken, maar willen ze wel terug naar kantoor om te vergaderen en samen te werken.

Vistaprint zag al na een paar maanden dat veel teamleden lieten weten dat ze liever permanent op afstand zouden werken. En dat “in ieder geval meer dan de helft van hun tijd", zo voegt landenmanager voor Belgiё Nina Coopmans, uit. "Door werken op afstand centraal te stellen, zijn er mogelijkheden voor het personeel ontstaan en konden we nieuwe talenten aannemen, waardoor er een geografisch diverser team is ontstaan met culturele perspectieven en ervaringen die ons bedrijf en onze cultuur versterken."

Vistaprint gelooft dat standaarden op veel manieren worden verhoogd door werken op afstand centraal te stellen: van flexibiliteit op de werkvloer tot een hechter team in het algemeen. De overgang naar werken op afstand stelt werkgevers en medewerkers in staat om overal te wereld productiever te zijn en bij te dragen aan het succes van het bedrijf.