Privacyverklaring

Gratis opleiding virtueel samenwerken

15 april 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Gaat u nu plots virtueel samenwerken met uw team? De kans bestaat dat u dan uw manier van werken kopieert naar een virtuele versie. Dat is een recept voor mislukken, zo waarschuwt Smaranda Boros in een gratis online opleiding.

Smaranda Boros, professor leadership en intercultural management aan Vlerick, geeft u in die opleiding onder meer een paar speelse opdrachten. Dat kan wat vreemd lijken voor wie zich vooral in crisismodus bevindt, zo beseft Smaranda Boros, maar een crisis is een kans om bepaalde zaken op een heel andere manier te zien. “En dat kan het best op een speelse manier. Wat is immers menselijker?” De crisis en de online manier van werken zijn een kans om op het einde uw team anders en beter te leren kennen en om een (nog) betere relatie te ontwikkelen.

Virtueel leiderschap

Om u een idee te geven: in een onderdeel schetst Smaranda Boros het belang van leiderschap. De leider van virtuele teams moet tegelijk een duidelijke structuur aanbrengen in de taak van het team en duidelijke grenzen en doelstellingen formuleren. Tegelijk moet hij/zij de controle over het proces kunnen loslaten .

Informele interactie

Ook het people management vergt enige aandacht: relaties opbouwen is altijd nodig voor goed teamwerk, maar vanachter schermen vergt dat extra energie en aandacht. Het is niet omdat uw communicatie verloopt via een computer, dat u moet communiceren alsof u met een computer communiceert. Om die reden beveelt Smaranda Boros aan om veel ruimte te creëren voor informele interactie tussen teamleden, zoals je die krijgt wanneer mensen in dezelfde fysieke ruimt zitten.

Smaranda Boros, A sudden shift to working virtually

Smaranda Boros is Associate professor Organisational Behaviour aan Vlerick Business School. Ze doet onderzoek met zelfsturende teams. In HRmagazine van juni leest u een bijdrage over zelfsturend leiderschap voor teams.