Hewlett Packard Enterprise houdt medewerkers in beweging

19 juni 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Hewlett Packard Enterprise houdt medewerkers in beweging

Hewlett Packard Enterprise, een ontwikkelaar van intelligente oplossingen van Edge tot Cloud, wil zijn medewerkers in beweging houden. Er wordt ook gewerkt rond voeding en slapen.

“Na een brainstorm met mensen uit de verschillende afdelingen en met de expertise van Attentia, hebben we een driejarenplan uitgewerkt”, vertelt Virginie Kaye, HR-verantwoordelijke bij Hewlett Packard Enterprise. “Het eerste jaar lag het accent op bewegen volgens het Vital Company programma van Attentia, het tweede jaar focussen we op gezonde voeding en in de laatste fase gaan we dieper in op een goede slaapkwaliteit.”

Beeldschermwerkers

HPE vertrok ook deels uit een risicoanalyse bij beeldschermwerkers. “Uit de resultaten van een bevraging was het duidelijk dat we iets moesten ondernemen. Veel van onze medewerkers zitten vaak stil, achter een scherm of in de wagen op weg naar klanten”, vult Leentje Gorteman, adviseur interne preventie bij HPE aan. 

HPE gebruikt een programmaconcept van Attentia i.s.m. met Sportmed, genaamd Vital Company. Het programma is opgesplitst in drie modules:

  • Be Active: medewerkers aanzetten tot actie,
  • Be Flex: focus op lichaamshouding en mobiliteit en
  • Be Fit (werken aan uithoudingsvermogen met Fit Check-up).

Het Vital Company programma richt zich op zowel de actieve als de minder actieve medewerker. "Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat het bevorderen van de fysieke activiteit van medewerkers overduidelijk een positieve impact heeft op verzuim en productiviteit”, vertelt Viola Verhoef, product owner bij Attentia.

Individueel verbeteringsplan

Aan het Vital Company programma namen 68 HPE-medewerkers deel, meer dan een kwart van het bedrijf. Medewerkers kregen een individueel bewegingsplan met uithouding en lichaamssamenstelling als belangrijkste parameters.

Het programma was onderverdeeld in blokken van twaalf weken. Bij de nulmeting scoorde HPE gemiddeld 2,7 (op vijf). Na een jaar was de gemiddelde fitheidscore al opgelopen tot 3,9 (op 5).  

Gedragsverandering

De verbeterde fysieke paraatheid van de medewerkers is slechts één van de voordelen. “We zijn in ons opzet geslaagd om de medewerkers meer te doen bewegen. De medewerkers die meededen, zullen blijven sporten. We zien ook dat ze thuis een gezondere levensstijl aannemen, want het blijft niet bij één keer sporten. Er is een duidelijke gedragsverandering merkbaar”, vertelt Virginie Kaye. “Bovendien zijn de medewerkers dichter naar elkaar toe gegroeid en hebben ze elkaar op een andere manier beter leren kennen. Over departementen heen. Dat bevordert de werksfeer en teamspirit.”