Hoe maak je van verre collega’s dichte vrienden?

2 december 2019
Tekst
Patrick Verstuyft
Hoe maak je van verre collega’s dichte vrienden?

Als werknemers vrienden hebben op het werk, presteren ze beter, zijn ze meer betrokken én gelukkiger met hun baan. Maar wat als ze vooral langs technologische weg met elkaar moeten omgaan? Kunnen virtuele, verre collega’s dan ook vrienden worden, vroegen Amerikaanse onderzoekers zich af.

Onderzoekers van de Carroll School of Management van het Boston College en de W.P. Carey School of Business van de Arizona State University voerden 18 maanden lang gesprekken met medewerkers van een technologiebedrijf in het Amerikaanse Midwest. In het bedrijf dat ze als pseudoniem de naam “Cloudly” gaven, hadden ze 114 interviews met 64 werknemers, met sommigen zelfs meer dan drie keer. De helft werkte minstens de helft van hun tijd ‘ver’ van elkaar, velen zelfs 75 tot 100 procent van hun tijd. De onderzoekers observeerden gedurende meer dan 75 uur ook hoe Cloudly-werknemers met elkaar omgingen wanneer ze elkaar in het echt ontmoetten.

Anticiperen

Vaak ervaarden de ‘remote workers’ de virtuele omgang met elkaar als een barrière om vriendschap te sluiten. Vooral dat ze niet konden anticiperen op wat de collega wou of bedoelde, bleek vaak een hindernis, iets wat makkelijker ging als ze face-to-face konden communiceren. Wanneer Cloudly-werknemers toch voelden dat ze een vriendschapsband met een collega konden aangaan, namen ze ook het riscio om toenadering te zoeken. Dat liep dan bijvoorbeeld eerst langs Facebook.

Uiteindelijk is het een kwestie van proactief te zijn en van het nemen van risico indien je vriendschap wilt sluiten, zeggen de onderzoekers. Je kan dat daarvoor een basis leggen door je een betrouwbare werkpartner te tonen en door op geregelde tijdstippen op je verre collega te reageren. Voel je een potentiële vriendschap, waag het er dan op, vinden de Amerikaanse onderzoekers. Kleine stapjes, zoals iets persoonlijk met de collega delen of zelfs een grappig verhaaltje “can unlock a rich friendship”.

Lied van de week

Ook managers kunnen een platform creëren voor hun werknemers om elkaar beter te leren kennen. Een manager liet zijn werknemers “een lied van de week” met elkaar delen, een andere laste bij een collectief telefoongesprek een ‘about me’-moment in waarbij een medewerker zich aan de anderen moest voorstellen.

De onderzoekers geven ook nog deze tip voor bij een conference telefoongesprek: open de lijn tien minuten voor het gesprek begint, en laat ze na afloop nog tien minuten open zodat de teamleden nog wat met mekaar kunnen praten als ze dat willen.

Bron: https://hbr.org/