HR Tech-startup MobieTrain tankt vers kapitaal voor zijn leerapp

12 mei 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
MobieTrain


MobieTrain, de Belgische HR Tech scale-up met het gelijknamige leerplatform, tankt vier miljoen euro bij het Brits-Belgische investeringsfonds Force Over Mass.

Via zijn mobile learning app biedt MobieTrain korte trainingen in modules van vijf tot tien minuten aan die de gebruiker op een leuke, toegankelijke manier kan volgen op de mobiele telefoon. De werkt met microlearning, gamificatie en quizzen en mikt op personalisatie en ingebouwde retentietechnieken. Medewerkers kunnen zich op elk moment op een intuïtieve manier ontwikkelen, al werkend. De app biedt modules van 5 tot 10 minuten en mikt dus op medewerkers die niet aan een bureau werken of onderweg zijn. Klanten maken er gebruik van voor zaken als

  • de verkoop- of klantenervaring verbeteren,
  • hun opleidingsaanbod diversifiëren,
  • veranderingen in de organisatie ondersteunen of
  • instructies over veiligheid op het werk.

CEO en oprichter Guy Van Neck (foto) zag de omzet in coronajaar 2020 verviervoudigen. Klanten zijn naar verluidt onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte, Proximus, Politie Nederland en Gemeente Rotterdam. MobieTrain haalt al meer dan 50% van zijn omzet buiten België. In het Midden-Oosten doen onder meer Emirates Post en EFS Facility Services een beroep op MobieTrain. Internationaal gebruiken retailers als bijvoorbeeld Diesel en Hästens de app. MobieTrain telt naar verluidt bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen.

Leerplatform uitbreiden

De komende maanden zal MobieTrain de functies van het platform versterken met social en machine learning en verder kiezen voor gamification. “Algoritmes en machine learning spelen daarin een cruciale rol”, zegt Chief Technology Officer Willi Van Boven. De scale-up ontwikkelt ook partnerships, zoals recent met SAP, dat MobieTrain opnam in zijn SAP Store.

De nieuwe kapitaalronde moet helpen om het team dit jaar uit te breiden naar een 40-tal medewerkers. MobieTrain zal hoofdzakelijk in de vestigingen Genk en Lissabon aanwerven.

Force Over Mass

Om die buitenlandse groei nog verder te versnellen, rekent MobieTrain ook op de expertise van zijn nieuwe aandeelhouder Force Over Mass, een Brits-Belgische fonds met hoofdzetel in Londen en een kantoor in Antwerpen. Wouter Volckaert, partner bij Force Over Mass Capital, ziet heel wat in de combinatie van microlearning en gamification Volckaert heeft het over een kennisretentie die we “zelden zien bij digitale training en communicatie.”

Ook aandeelhouders van het eerste uur, waaronder de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra, de Family Office van de familie Baert, doen mee.

Force Over Mass Capital