Privacyverklaring

HRupdate 12 januari - Een wendbaar jaar gewenst

11 januari 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Nogal wat organisaties lijken bezig met wendbaarheid. Dat is ook de rode draad doorheen het hele gesprek met Peter Michiels van Elia. Internationaliseren, wendbaar werken, digitaliseren en diversifiëren zijn de speerpunten van de operator achter hoogspanningsnetwerken in België en Duitsland.

De hr-afdeling helpt met die strategie vanuit een de cultuuromslag die vijf jaar geleden ingezet is. Er is dus veel veranderd in een organisatie die ooit, in een ver verleden, wel eens ‘het ministerie van elektriciteit’ werd genoemd. “Het is de plicht van hr om mee de architect van de verandering te zijn”, zo zegt Peter Michiels.

"Als hr moet je dan zaken doen die je nooit gedaan hebt. Inzetten op digitalisatie is niet alleen een kwestie van tools en systemen. We werken ook samen met het tech-ecosysteem en programmeerschool MolenGeek om anders te denken. Hoe bouw je een digitale service: welke data heb ik, hoe kan ik die uitbaten en hoe structureer ik die zodat de eindgebruiker daar iets zinvols mee kan doen?"

Hr in het hart van de energietransitie.

Geïnspireerd door dit verhaal ligt onze nieuwjaarswens voor de hand: we hopen dat u uw uitdagingen kunt aanpakken met de nodige wendbaarheid.

.

Onze inspiratie