Privacyverklaring

HRupdate 45 Vonken en vuur

9 november 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh

We openen de jongste editie van ons magazine met een pleidooi voor vonken en vuur. Dansen en bewegen maken Jana Willems gelukkig en dat trekt ze graag door naar het werk: actie is meer dan gewenst. Maar ze pleit ook voor authenticiteit en een zichtbare plaats voor kwetsbaarheid. Ze apprecieert dat haar ceo oprecht meeleeft en haar steunt om tijdelijk deeltijds te werken zodat ze meer tijd kan doorbrengen met haar zieke vader.

Het is een warm en onweerstaanbaar pleidooi, maar onze columnist Ralf Caers zet me even met de voeten op de grond. Ralf ontmoet dezer dagen nogal wat leidinggevenden, bevangen door een gevoel van onmacht. Ze zien hoe de privésfeer van teamleden weegt op de werkprestaties. In die context vinden ze het moeilijk om onderpresteerders aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Hun feedback blijft dan bij vage signalen (”Het moet beter, Bob”), of dito adviesjes (”Misschien moet je eens naar een coach of een psycholoog, Bob”).

Conclusie: werk is werk. Een moeilijke privécontext schakel je beter uit op het werk. Al was het maar omdat goed werk energie geeft en helpt om de batterijen te herladen en de privéperikelen aan te pakken. Jana Willems zal terecht opmerken dat het omgekeerde ook geldt: vonken en vuur in je privétijd, kunnen ook op het werk voelbaar zijn.

Hoe beheert u de grijze zone tussen beide? Uit ons rondetafelgesprek “Maak werk van je leidinggevenden” haalt u vast inspiratie.

.

Onze inspiratie deze week