HRupdate - Het lelijke eendje van het verloningspakket

30 augustus 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Jeroen Los

We waren onlangs getuige van een fenomeen dat hr-mensen courant zien: een nieuw aangeworven medewerker bespreekt loon, vakantie, de wagen, flexibiliteit, ... maar de bijlage voor de pensioenvoorziening blijft ongeopend.

We tasten deze week de grens af van uw klikbereidheid met zowat het minst coole of trendy thema denkbaar binnen hr: pensioenvoorzieningen. Dat ligt een stukje aan de bedrijven zelf. “Geloof het of niet,” zo vertelde ons advocate Isabelle De Somviele (Claeys & Engels): “sommige bedrijven zijn er zich zelfs niet van bewust dat ze maandelijks of trimestrieel bijdragen betalen voor een sectoraal pensioenplan.”

Eén ding is zeker: er is meer nood aan communicatie. Maar dan wel goede communicatie, zo zegt Frank Vandewal. De hr directeur bij EMEA ANZ Stanley Black & Decker gelooft niet dat je een brede doelgroep kan informeren over leeftijden heen. Bij jongere werknemers is het voldoende om de basis mee te geven door hen bijvoorbeeld wegwijs te maken op mypension.be. Bij 45-plussers is er daarentegen meer nood aan gedetailleerde informatie. Beide groepen samen zetten in één infosessie, werkt contraproductief.

We geven u alvast tips voor een stevige pijler onder uw verloningsbeleid.

Onze inspiratie deze week: