Privacyverklaring

HRupdate - Rekruteren vanuit een loopbaanperspectief

12 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Jeroen Los

Wie talent zoekt, heeft vandaag zelden veel tijd. Dikwijls moet de rekruteerder aan een acute behoefte voldoen. En hoewel dat al een hele prestatie is, ligt de olympische lat voor het rekruteren nog hoger.

Voor de diversiteit is het goed dat de gesprekken gevoerd worden met een ruime en open blik. Bij dat alles moet de rekruteerder ook nog letten op een goede match met de overheersende cultuur. Want je wil dat de nieuwkomer snel inburgert, dat hij/zij zich goed en betrokken voelt, dat hij/zij groeit en blijft. Net zo lang als beide partijen dat willen, maar ook niet langer.

Dat Argenta een partnership aangaat met Antwerp Management School om te sparren over nieuwe ideeën, zal niet verbazen. Maar dat de bank-verzekeraar meteen toegang krijgt tot een talentvijver, is geen bijkomstigheid. De aanpak illustreert hoe proactief organisaties bezig moeten zijn met hun talent van morgen.

Maar zoals blijkt uit ons rondetafelgesprek, is olympisch goud voor die rekruteerders die al vroeg peilen naar het potentieel van kandidaten en meedenken over het loopbaanperspectief van de betrokkenen.

.

Onze inspiratie deze week