Huidig HR Director Jan Heyvaert naar directiecomité AG Insurance

15 maart 2021
Beeld
AG Insurance
Huidig HR Director Jan Heyvaert naar directiecomité AG Insurance

Op 1 april wijzigt AG zijn directiecomité. Huidig HR Director Jan Heyvaert krijgt een aantal extra verantwoordelijkheden en treedt als Chief Human Resources & Sustainability Officer (CHRSO) toe tot het directiecomité. Met Nathalie Erdmanis stelt de verzekeraar voor het eerst ook een Director Sustainability aan.

CEO Heidi Delobelle verklaart een en ander vanuit belangrijke uitdagingen en snel wijzigende behoeften van klanten en partners. Als organisatie moet de verzekeraar daarom wendbaar, flexibel en innovatief zijn. AG is de merknaam van Ageas voor zijn verzekeringsactiviteiten in België.

Tijd op kantoor bewuster beleven

Maar de ceo ziet dat ook de medewerkers nieuwe verwachtingen koesteren. “We gaan naar een nieuw evenwicht, waarin zij vaker dan vroeger van thuis uit zullen werken en hun tijd op kantoor bewuster zullen beleven. Dat vraagt om een andere visie op samenwerken, leren en communiceren. Een visie die we moeten doortrekken in onze werkorganisatie en onze fysieke en digitale werkomgeving. HR en duurzaamheid zijn meer dan ooit van strategisch belang.”

De medewerkers radicaal centraal

Toekomstig Chief Human Resources & Sustainability Officer Jan Heyvaert wordt, naast HR, ook bevoegd voor Sustainability, Facility, Organisational Transformation en Strategic Marketing & Customer Insights & Analytics.

Jan Heyvaert ziet dat alles als “een coherent pakket aan bevoegdheden.  We plaatsen onze medewerkers radicaal centraal in onze organisatie. We willen voor hen letterlijk en figuurlijk de ideale omgeving bouwen om samen te werken, te groeien, te leren en onze engagementen na te komen tegenover onze klanten, partners en de maatschappij als geheel. Ik heb het dan over onze werkorganisatie, onze bedrijfscultuur, onze kantoren… kortom: belangrijke bouwstenen voor de employee experience. We moeten verdere stappen zetten om ons bedrijf voor te bereiden op de toekomst en aantrekkelijk te blijven voor nieuw talent.”

Focus op duurzaamheid

AG benoemt ook voor het eerst een Director Sustainability. Nathalie Erdmanis, huidig Director Strategic Marketing & Customer Insights & Analytics, neemt deze functie op naast haar andere huidige taken. CEO Heidi Delobelle ziet het thema steeds belangrijker worden voor medewerkers, partners en klanten. “We willen ons engagement op dat vlak dan ook zichtbaarder maken. Slechts weinig mensen weten bijvoorbeeld dat wij sinds 2019 als eerste Belgische verzekeraar CO2-neutraal zijn.”

Volgens Nathalie Erdmanis, Director Sustainability, Strategic Marketing & Customer Insights & Analytics, biedt geen enkele andere verzekeraar zoveel beleggingsfondsen en spaarverzekeringen aan met een duurzaamheidslabel. “We zijn ook de grootste institutionele belegger in België. In al onze investeringsprojecten waken we er minutieus over dat ze voldoen aan onze criteria op het vlak van milieu, maatschappelijke impact en goed bestuur. We investeren ook enorm in infrastructuurprojecten, hernieuwbare energie, scholen en sociale woningen… Daarnaast nemen we energiebesparende maatregelen en gebeurt zowat driekwart van het woon-werkverkeer van onze medewerkers met het openbaar vervoer of zachte mobiliteit. Maar we kunnen zeker nog verdere stappen zetten. Duurzaamheid moet gedragen worden op alle niveaus van onze organisatie, deel uitmaken van al onze activiteiten en een engagement worden van alle afdelingen en al onze medewerkers. De ambitie is er, de overtuiging ook.”

In voege op 1 april 2021

Als de Nationale Bank van België dat allemaal goedkeurt, zal het directiecomité van AG bestaan uit:

  • Heidi Delobelle, Chief Executive Officer
  • Benny De Wyngaert, Managing Director Bank Channel & Life Insurance Development
  • Edwin Klaps, Managing Director Broker Channel & Non-Life Insurance Development
  • Benoit Halbart, Managing Director AG Employee Benefits / Health Care
  • Jan Heyvaert, Chief Human Resources & Sustainability Officer
  • Nathalie Vanderbecken, Chief Risk Officer
  • Wim Guilliams, Chief Financial Officer
  • Wim Vermeir, Chief Investment Officer
  • Philippe Van Belle, Chief Information & Technology Officer

Ook Nathalie Erdmanis neemt vanaf 1 april 2021 haar nieuwe functie als Director Sustainability op.