Privacyverklaring

Inge Simons wordt Directeur Human Resources bij SPIE Belgium

26 oktober 2020
Tekst
Jo Cobbaut

SPIE Belgium, een multitechnische dienstverlener op het gebied van energie en communicatie, benoemt Inge Simons tot directeur human resources. Ze start op 1 oktober.

In haar nieuwe functie bij SPIE Belgium volgt Inge Jean-Pierre Martin op en zal ze nauw samenwerken met Hein Dirix, de algemeen directeur van SPIE Belgium.

De belangrijkste missie van Inge Simons wordt het voortzetten van het human resources beleid. Dat wordt een hr-beleid met veel aandacht voor

  • nabijheid bij de de operationele profielen;
  • de aantrekkelijkheid van SPIE als werkgever en
  • het welzijn van de werknemers op het werk.

Inge Simons studeerde af aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze heeft verschillende hr-opleidingen gevolgd bij erkende organisaties als Gallup, Dale Carnegie, Galilei en Kluwer. Ze startte haar carrière in 1996 als HR coördinator bij het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke. Daarna ging Inge aan de slag als consultant bij Ernst & Young in het kader van expatriëringsprogramma, alvorens Broadnet te vervoegen als HR coördinator Benelux.

In 2001 werd Inge Simons aangeworven door de groep American Standard Europe, waar ze verschillende human resources-functies uitoefende. Vervolgens werd ze Senior HR business partner bij KPN. In 2010 trad ze in dienst bij het advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer als verantwoordelijke human resources. Later ging ze aan de slag bij de groep Eastman Chemical Company, waar ze zich opwerkte tot directeur human resources van België. Deze functie bekleedde ze ook bij Bridgestone Europe (2017-2018) en Swissport Belgium (2018-2020).