Privacyverklaring

Ingeborg Tollenaar hr-manager bij ALTIUS

7 juli 2022
Tekst
Patrick Verhoest

De uit Nederland afkomstige Ingeborg Tollenaar leerde alle aspecten van hr kennen gedurende de 17 jaar dat ze voor het advocatenkantoor Allen & Overy werkte. Na drie jaar andere uitdagingen te hebben opgezocht, was het een bewuste keuze om terug te keren naar de advocatuur.

Tollenaar werd hr-manager bij ALTIUS: “Mijn nieuwe opdracht is heel breed. Ik ben verantwoordelijk voor de hr- levenscyclus: attraction en recruitment, training & ontwikkeling, career planning en engagement & reward. Retentie wordt een belangrijk thema voor de 70 advocaten en de 25 support-medewerkers die ik ondersteun. Ik krijg daarbij ondersteuning van een deeltijdse hr-officer.”

Rode hr-draad

De nieuwe hr-manager van ALTIUS doorliep zowat alle posities op hr gedurende haar carrière. Ze begon met learning & development om via een functie als recruitment officer een meer generalistische weg in te slaan. “Vooral talent en retentie trokken me aan. Retentie ga ik nu een speciale plaats geven. Het is momenteel ook voor ALTIUS, net zoals als voor andere advocatenkantoren, een uitdaging om mensen te vinden en hen te behouden. Ik zie de uitdaging heel breed: we moeten onder andere inzetten op vlotte hr-processen zoals onboarding en offboarding, een motiverende bedrijfscultuur, career management, training en ontwikkeling, een open feedback cultuur en diversiteit & inclusie. De verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en carrière ligt in eerste instantie bij de medewerkers zelf, maar hr zal hierbij ondersteunen en de nodige omkadering bieden.”

Werkgevermerk

Bij ALTIUS mag men van de nieuwe hr-manager verwachten dat ze ook het aanwervingsproces veel aandacht gaat geven: “Zowel goede advocaten als ondersteunend personeel zijn moeilijk te vinden. We moeten onze reputatie goed uitspelen want ALTIUS heeft vele sterke troeven, zoals interessante en internationale dossiers, een fantastische locatie er is veel ruimte voor innovatieve ideeën. De werksfeer en de teamspirit zijn top.”

Van de stad naar het platteland

Ingeborg zocht voor haar werk vaak de stad op. Zo werkte ze voor AXA in Parijs. Nadien werkte ze in Rotterdam en Brussel. Vandaag woont ze in Wallonië: “Na de steden kwam het platteland aan de beurt. Ik voel me echt goed in België – zowel privé als professioneel - en wil hier eigenlijk niet meer weg. Ik wil ook professioneel inzetten op well-being. Er wordt veel gevraagd van onze medewerkers en daar moeten we als kantoor iets tegenover zetten. Zelf ga ik vaak hardlopen om me goed te blijven voelen en ook yoga houdt me gezond. En nu ik op het platteland woon, vind ik ook veel plezier in tuinieren.”