Privacyverklaring

Joachim Commeene benoemd als hr-manager bij Agristo

31 oktober 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Joachim Commeene

Joachim Commeene leerde Agristo beter kennen toen hij een keynote volgde van hr-director Evelien Vermandere. Vandaag is hij er hr-manager.

Lange tijd kende Joachim Commeene Agristo alleen maar van het grote gebouw langs de E17 waar hij vaak langs reed. Tot hij recent een MBA Highlights-opleiding volgde bij Voka Oost-Vlaanderen in samenwerking met Solvay Brussels School, Economics & Management. Agristo hr-director Evelien Vermandere sloot er de hr-module af met een keynote. Hij was aangegrepen door haar optreden en werd benieuwd naar de organisatie achter de keynote. Toen viel zijn oog op een vacature op LinkedIn voor een hr-manager voor de fabriek in Nazareth. “Ik was meteen bereid te solliciteren en na gesprekken met mijn toekomstige collega’s bleek de opdracht perfect mijn ding te zijn, waarna ik benoemd werd.”

Opdracht

De opdracht betreft het verbeteren van processen op verschillende domeinen. Hij zal een aantal hr-processen analyseren op zoek naar meerwaarde voor de medewerkers. Een voorbeeld hiervan is het domein van werving en selectie: “Ik moet nazien hoe we meer instroom kunnen creëren via diverse kanalen, hoe we de instroom beter kunnen afstemmen op de noden op de werkvloer.”

Op het vlak van learning & development wil Joachim onderzoeken hoe de medewerkers kunnen (door)groeien via coachingtrajecten. “Zo willen we meer duurzaamheid bereiken, groeimogelijkheden creëren en hogere retentiecijfers. Die twee belangrijke opdrachten passen perfect binnen de bestaande hr-strategie op plantniveau. We willen inzetten op aanwerving en selectie, maar nog belangrijker is het empoweren van onze mensen.”

Loopbaan

De loopbaan van Joachim Commeene lijkt wat atypisch, omdat hij lang in de zorg gewerkt heeft en niet in een hr-functie. “Maar de rode draad in mijn loopbaan is de aandacht en de zorg voor mensen, die ik altijd centraal stelde. Nadien werkte ik wel in echte hr-functies, onder andere bij House of HR/Accent en Jobroad. Ik begeleidde kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerde er veel zaken die nu van toepassing kunnen zijn. Ik merk dat ik veel heb geleerd, om deze stap te kunnen zetten naar hr-manager.”

Welzijn voor mezelf

Onze vraag naar zijn balans tussen werk en leven is pertinent voor Joachim, want zijn balans durft wel eens over te slaan richting werk. “Eraan denken is al een eerste stap voor mij om de balans te bewaken. De tweede is durven te deconnecteren. Ik heb geleerd dat je af en toe minder bereikbaar moet durven te zijn en niet altijd ja hoeft te antwoorden op elk vraag.”

Toch vindt hij nog tijd voor een andere passie: “Privé volg ik vandaag een vorming bij Syntra West als antiekhandelaar. Ik ben gepassioneerd door vintage en brocante. Daardoor vind je me wel eens op markten, die ik afschuim op zoek naar leuke hebbedingetjes van vroeger, al dan niet om te verhandelen.”