Privacyverklaring

Julie Berggreen wordt hr-business partner bij MSC Belgium

3 oktober 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Julie Berggreen

Toen Julie Berggreen op zoek was naar een nieuw hr-project, kreeg ze de kans hr-business partner te worden bij MSC Belgium. Ze aarzelde niet.

Vijf jaar werkte Julie Berggreen als externe rekruteringspartner bij Robert Half. Daar was MSC (Mediterranean Shipping Company) – wereldleider op vlak van rederij - een van haar grotere klanten. Na haar zwangerschapsrust besloot Julie een nieuwe uitdaging aan te gaan als hr-consultant bij PZ. “Toen ik nog geen project had, contacteerde MSC me om met hen in zee te gaan. We kenden en vertrouwden elkaar en ik kreeg de kans om meteen te starten als hr-businesspartner. We wisten wat we aan elkaar hadden. Ik ben er vast aan de slag sedert deze maand.”

Vertrouwen

Julie Berggreen werd businsspartner van de agentuur en het shared service center, die samen meer dan 500 mensen te werk stellen. Van bij het begin ondersteunde ze de beide afdelingen: “Ik leg nu de focus op het exportluik en help met de rekrutering op alle departementen. Ik ben tussenpartij tussen management en de medewerkers. Dat gaat van de re-integratie van langdurig zieken, over assessments van potentiële leads, tot exit- en onboardinggesprekken. Het is een boeiende en gevarieerde job. Ik werd er ingegooid en kreeg alle vertrouwen om al doende te leren. Ik werk in een open landschap en kan dus veel leren van de collega’s.”

Niet evident

Het was niet meteen duidelijk dat hr de richting zou worden waarin Julie zich zou ontwikkelen. Als klinisch psychologe trok ze eerst voor zeven maand naar Bolivië. Na omzwervingen in Nieuw-Zeeland en Bali, kreeg ze de kans bij Robert Half de hr-wereld binnen te stappen, al solliciteerde ze voor een ander project. “Zo zie je maar hoe het kan lopen. Ik heb ondertussen een gezonde hr-ambitie en zie nog vele uitdagingen voor me. We zien wel waar ik kan geraken.”