Kinderopvang voor de zomer

17 juni 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Kinderopvang voor de zomer

Voor de vakantieperiode doen sommige organisaties inspanningen om collega's-ouders te helpen met kinderopvang. Athlon bijvoorbeeld organiseert al voor het derde jaar opvang op de eigen site in Machelen. Maar er zijn ook andere oplossingen.

Bij Athlon, een dienstverlener op het vlak van voertuigleasing en wagenparkbeheer, zullen een veertigtal kinderen tussen 3 en 12 jaar oud negen weken geanimeerd worden door een gemotiveerd team van jongeren uit regio Zaventem-Vilvoorde-Steenokkerzeel. Het programma is naar eigen zeggen gevuld met plezante, maar zinvolle activiteiten.

Het wordt afgewisseld met lunchmomenten en activiteiten samen met papa of mama. Athlon wil de ouders zo goed mogelijk betrekken. Tijdens de zomer is het meestal wat rustiger op de werkvloer en als ze kunnen, springen de ouders bij voor een activiteit. Pannenkoeken bakken, een uitstapje, een knutselactiviteit, ...

Wie niet in staat is om zoals Athlon een deel van de kantoren om te vormen tot kinderopvang, kan alternatieven bekijken. Zo kan je opvang huren. Via Kind en Gezin kan men zich trouwens informeren. Je vindt er niet alleen adressen, maar ook informatie over beslissingen van Kind en Gezin over de opvangorganisaties.

Er zijn ook spelers zoals Stekelbees vzw die specifiek voor vakantieopvang zorgen. Stekelbees is een dochteronderneming van Landelijke Kinderopvang en staat onder toezicht van Kind en Gezin.