Kunnen werkgevers gezamenlijk een werknemer aanwerven?

1 juli 2019
Tekst
Partner Content
Kunnen werkgevers gezamenlijk een werknemer aanwerven?

De juiste match vinden is niet altijd gemakkelijk. Het vraagt soms om creatieve oplossingen. Jouw medewerker ‘delen’ met een andere werkgever is een voorbeeld van zo’n creatieve oplossing. Hierdoor kunnen werkgevers bijvoorbeeld specifieke talenten binnenhalen die geen voltijdse aanwerving rechtvaardigen. Maar is personeel ‘delen’ wettelijk wel toegestaan?

Terbeschikkingstelling van personeel is verboden

Ben je van plan om tot een gezamenlijke aanwerving over te gaan? Let dan goed op, want het uitlenen van personeel met overdracht van werkgeversgezag is in België verboden. Je mag dus niet je werknemer onder het gezag van iemand anders laten werken. Dit verbod is niet ontstaan zonder reden. Het werd ingesteld om misbruiken in de vorm van koppelbazerij te kunnen bestrijden. Dat is wanneer er werknemers geronseld worden met de bedoeling om hen onder de normale marktprijs uit te lenen. Toch bestaan er alternatieven, zodat een werknemer voor meer dan één werkgever kan werken.

Goed nieuws: een medewerker kan meerdere werkgevers hebben. Maar vooraleer je hiermee van start gaat, informeer je je best goed. Er bestaan meerdere mogelijkheden, dit zijn er alvast enkele:

  1. Terbeschikkingstelling met behoud van werkgeversgezag
  2. Verschillende arbeidsovereenkomsten
  3. Meerdere werkgevers nemen gezamenlijk een werknemer in dienst

1. Terbeschikkingstelling met behoud van werkgeversgezag

Je mag je werknemer niet ter beschikking stellen van een andere werkgever wanneer je hem onder zijn of haar gezag laat werken. Je kan je medewerker wél ter beschikking stellen van een derde als je je gezag niet delegeert, maar zelf aanwijzingen blijft geven over de uitvoering van het werk.

2. Verschillende arbeidsovereenkomsten

Je medewerker kan er ook voor kiezen om meerdere contracten aan te gaan bij verschillende werkgevers. Het is dus mogelijk om een arbeidscontract te hebben bij werkgever A en tegelijkertijd een arbeidscontract te hebben bij werkgever B. Natuurlijk moeten die contracten gerespecteerd worden.

3. Meerdere werkgevers nemen gezamenlijk een werknemer in dienst

Wanneer meerdere werkgevers samen willen werken en een gezamenlijke werknemer in dienst willen nemen, bestaan er meerdere opties. Eén van die opties is dat ze samen een derde bedrijf oprichten waar de werknemer in dienst treedt. Een andere optie is om één arbeidsovereenkomst met meerdere werkgevers af te sluiten, een meervoudig werkgeverschap dus.

Op zoek naar de ultieme match

Het ‘uitsturen’ van je medewerker kan ook deel uitmaken van ‘rematching. Dat wil zeggen dat je je medewerker de kans geeft zich te heroriënteren, binnen of buiten je onderneming, zodat zijn of haar rol past bij zijn of haar talenten en wensen. Bij heroriëntering buiten de onderneming ben je best voorzichtig. Ook in dit scenario bestaan strikte voorwaarden die gerespecteerd moeten worden.

Op zoek naar een correcte oplossing voor je samenwerking?
Acerta biedt een persoonlijke begeleiding op maat van jouw project. Meer info? Contacteer ons