Levenslang leren, levenslang kansen

1 juli 2021
Levenslang leren, levenslang kansen

Thomas van den Berghe werkt als raadgever bij Brico, terwijl hij bij VIVES het incompanytraject van de graduaatsopleiding Winkelmanagement volgt. Dat levert hem unieke kansen op.

Twee maanden voor hij zijn diploma haalde, stopte Thomas van den Berghe zijn middelbare opleiding. Hij werkte tien jaar in de bouwsector en ging bij Brico Oostakker aan de slag als raadgever. Met zijn ervaring in de bouw viel het werken bij Brico goed mee. Toch raakte hij na vier jaar wat uitgekeken op zijn job. Tijdens zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen, kwam hij bij Anja Vanroose terecht. Zij is opleidingshoofd graduaat winkelmanagement bij VIVES en ontwikkelde net een nieuw traject waar Thomas perfect in past. “Het dagtraject waarmee we mikken op achttienjarigen, trekt weinig studenten, terwijl retailers veel vacatures hebben voor leidinggevenden. Ook omdat jobs snel veranderen, startten wij met een traject voor werknemers die al in de retail werken, willen leren en eventueel doorgroeien. Eigen aan een graduaatsopleiding is dat een derde bestaat uit werkplekleren. In het nieuwe traject volgen werkenden dat werkplekleren bij hun werkgever.”

Levenslang leren

Thomas van den Berghe voelde zich aangesproken door deze vorm van levenslang leren en stapte naar zijn management. Hij kreeg van hr en van manager Jean Van Vlasselaer een mooie kans. Hij slaagt voor de toelatingsproef voor het hoger onderwijs en krijgt toegang tot de graduaatsopleiding. Na eenn semester mag hij naar een andere winkel om daar de leidinggevende taken uit te voeren in functie van zijn opleiding. In deze rol kan hij wat hij leert bij VIVES meteen in de praktijk brengen. “Ik heb het gevoel dat ik meer kan dan raadgever zijn, winkelmanager worden is mijn doel. Ik moet naast hr vooral mijn manager Jean Van Vlasselaer dankbaar zijn voor deze mooie kans.”

Werkplekleren

In de groep van Thomas zitten studenten die werken bij Colruyt, Kwantum, Electro Depot, Okay en Jack&Jones. Door het volgen van de lessen en het werkplekleren bij hun werkgever kunnen ze in twee jaar tijd een diploma hoger onderwijs behalen, weet Anja Vanroose. “We stappen zelf naar de retailers, maar werknemers kunnen ook bij ons aankloppen. We zetten in op levenslang leren wat goed is voor zowel het merk als de retentie van werknemers. De retailer duidt een werkplekmentor aan die maakt dat de studenten hun doelstellingen bereiken op het werk. De mentor en VIVES-begeleider volgen op en evalueren. De student moet oefenruimte krijgen, evenals kansen om te groeien.”

Praktijk

Thomas is een uitzondering omdat hij zelf naar VIVES toestapte. Zijn werkgever Brico was blij met zoveel motivatie en bood hem de kans om het incompanytraject te volgen. De opleiding bestaat onder meer uit modules als commercieel handelen, doelstellingen bepalen, marketing, leadership en human resources management. Het eerste halfjaar leerde Thomas veel over zijn klanten. “Ik leerde profielen herkennen en beter omgaan met klanten en met mensen in het algemeen. Vandaag pak ik de klant veel vollediger aan en ga verder dan voorheen. Ik probeer een betere band te smeden.” Anja Vanroose beaamt. “Thomas is een van de gemotiveerde mensen die aan het begin van een carrière staan en vooruit willen. We zien ook studenten die al leiding geven en dat willen verankeren via een diploma. Onze studenten leren van de docenten met praktijkervaring, uit de ervaringsuitwisseling met medestudenten en van de praktijktaken op hun werk. Die drie zaken zijn de kern van ons traject.”