Lisa Geldof werd hr-officer bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

24 oktober 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Lisa Geldof

Lisa Geldof woont al haar hele leven in Ingelmunster. Haar eerste hr-job vond ze dan ook als hr-officer bij de lokale Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

Na haar studies ging Lisa Geldof op zoek naar een veelzijdige hr-functie. Ze zocht haar eerste ervaring niet te ver en sollicteerde bij de lokale Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Na twee gesprekken kon ze er starten als hr-officer. Lisa Geldof: “Ik ben vrij recent gestart. Als beginneling is het vooral nog zoeken hoe het interne systeem werkt. Ik zoek nog altijd mijn weg in de organisatie - letterlijk én figuurlijk, ik loop nog altijd verkeerd. Ik mocht me al meteen bezighouden met de interims, de uitbetaling van de lonen en de registratie van nieuwe werknemers. Ik kreeg dus al heel snel de kans om een breed takenpakket in verband met hr te ondersteunen. ”

Boeiend

Lisa Geldof koos resoluut voor een loopbaan binnen hr. Ze hoort vaak dat anderen daar een verkeerd beeld van hebben: “Hr is niet gewoon mensen opbellen en spreken, het is zeer veelzijdig en er zitten zoveel interessante topics in mijn opdracht. Zelf vind ik alles rond psychosociaal welzijn op het werk interessant. Daarom doe ik ook een onderzoek rond humor op de werkvloer. Dat zal een belangrijk onderdeel vormen van mijn thesis, die ik nog moet afwerken.”

Team van twee

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck brouwt een groot assortiment aan speciaalbieren. Bacchus, Gueuze St.-Louis, Brigand , Filou en Kasteelbier zijn enkele bekende. Het brouwwerk is in handen van zo’n 120 medewerkers. Hr gebeurt door een team van twee. Lisa werkt er samen met collega Vincent, die haar als hr-verantwoordelijke de kneepjes van het vak leert.

Lisa Geldof was al eerder de Student op sleeptouw in HRMagazine: Lisa