Privacyverklaring

Maar wat kost een bedrijfswagen nu echt?

13 december 2021
Tekst
Partner Content

Zowel voor de aankoopprijs als de échte gebruikskost van een wagen kan een doorgedreven analyse u heel wat geld laten uitsparen.

U hoeft er niet aan te twijfelen: ook tijdens deze eindejaarsfeesten is – of was – het één van de vaste gespreksonderwerpen. “En je auto? Ben je er tevreden over? En wat heeft die uiteindelijk gekost?” Het is de aanzet tot een gedetailleerde uitleg over aankoopprijs, opties en kortingen. Maar weet u wel zeker wat de echte kost van uw wagen is? Of wagens, meervoud, indien u het wagenpark van uw bedrijf beheert? En hoewel u zich had voorgenomen om tijdens de feestperiode niet over het werk te praten, zal uw gesprekspartner u bij een volgend glas champagne toch nieuwsgierig weten te maken, dankzij een doorgedreven analyse.

Want het gaat al lang niet enkel meer over de aankoopprijs van een wagen, maar ook en vooral over de totale impact op uw budget. De TCO (ofwel ‘Total Cost of Ownership’, de kost van het bezit van een wagen) is al een mooie indicatie, want die houdt alvast rekening met de fiscale gevolgen. Maar men kan nog verder gaan, door ook de ‘Total Cost of Use’ – de volledige gebruikskost – van uw wagen of wagenpark te bekijken.

Eerste voornemen voor 2022

De kost van uw voertuig is veel meer dan de aankoopprijs. Het zijn ook de belastingen, de verzekering, de brandstof, het onderhoud en… de afschrijving. Indien u een wagen koopt die een hogere restwaarde behoudt, dan zal u die uiteindelijk minder hebben gekost dan een goedkopere auto die bij de doorverkoop veel meer van zijn waarde heeft verloren.

Na dat tweede glas champagne bent u er ondertussen van overtuigd dat u zich begin 2022 zeker met wat extra aandacht over die kwestie zal moeten buigen. Om u bij dat goede voornemen te helpen kan u zeker rekenen op Volkswagen. Dankzij de fleet-diensten van het merk zal u merken dat er heel wat opties te overwegen vallen.

Business afwerking

Door zich aan de heersende nationale wetgeving én aan de smaak van Belgen aan te passen biedt Volkswagen u in de eerste plaats enkele exclusieve voertuigen met een Business afwerking aan. Concreet komt het er op neer dat die wagens voorzien zijn van de meest gevraagde opties… maar tegen een voordelig ‘pack’-tarief. Niet alleen vermindert u zo uw basisinvestering, maar bovendien beperkt u op uw belastingaangifte ook uw VAA (Voordeel Alle Aard), want die is gebaseerd op de catalogusprijs. En op het moment dat uw wegen zich scheiden zal uw auto op de tweedehandsmarkt over een heel interessante restwaarde beschikken. QED.

Ontdek het Business-gamma

Elektrisch of hybride?

Onder impuls van de Europese Unie ondergaat het wagenpark elke dag weer een steeds grotere elektrificatie. Volkswagen heeft heel wat herlaadbare hybridevoertuigen in zijn catalogus staan. Modellen als de Golf, de Tiguan, de Passat of ook de Arteon beschikken over die combinatie van een traditionele verbrandingsmotor en een elektrische aandrijving. Tegelijk wordt ook het elektrische gamma uitgebreid. De compacte berline ID.3, de gezins-SUV ID.4 of de nieuwe SUV Coupé ID.5 zijn 100 % elektrische wagens, ruim en comfortabel, en beschikken over een autonomie die tot 500 kilometer bedraagt. Mocht u nog nooit een elektrische wagen hebben uitgeprobeerd, doe dat dan zo snel mogelijk: u zal versteld zijn van het rijplezier dat u er aan beleeft!

Hybride of 100 % elektrisch?

Volkswagen kan u ook bijstaan op basis van uw rijgewoontes. We raden u in elk geval aan om rekening te houden met de huidige fiscale regels, die u niet te verwaarlozen belastingbesparingen kunnen opleveren. Wist u bijvoorbeeld dat wagens met nulemissie tot 100 % fiscaal aftrekbaar zijn? En dat dat ook het geval is voor wagens met een kleine CO²-uitstoot (minder dan 50g/km), een categorie waartoe het gros van de herlaadbare hybridewagens behoort? Bij het bepalen van de volledige gebruikskost is dit type wagen dus interessanter dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor! Uw Volkswagen-concessiehouder zal u bij het bepalen van uw keuze dan ook graag alle nodige informatie verstrekken.

Een afspraak maken

Volledige ondersteuning

Bent u al overtuigd om de stap naar een elektrische wagen te zetten? Maar vreest u dat zoiets toch wat ingewikkeld is? Dankzij de samenwerking met zusterbedrijf EDI (Electric by D’Ieteren) kan Volkswagen u van A tot Z bij deze overstap helpen. Dan hebben we het uiteraard over het plaatsen van laadpalen, thuis of bij uw bedrijf, maar ook over laadkaarten en een mogelijke automatische vergoeding (de zogenaamde ‘split billing’). Zo kan het bedrijf de laadkosten van een bedrijfswagen thuis voor zijn rekening nemen. Handig toch?

edi.be

Huren, renting, leasing, financiering?

Ook de financiering maakt deel uit van de totale gebruikskost van een wagen. Er bestaan meerdere opties voor bedrijven of zelfstandigen die een wagen voor persoonlijk gebruik willen huren of kopen. Of we het nu over huren, renting, leasing of een traditionele financiering hebben, de formule die perfect bij uw noden past laat u toe om de totale gebruikskost van uw wagen verder te reduceren. Aarzel niet om raad te vragen aan Volkswagen Financial Services voor Professionals.

Ontdek de financieringsmogelijkheden

Een laatste glaasje?

Ja, deze eindejaarsoverpeinzingen lonen duidelijk de moeite. In 2022 kan een globale aanpak u zeker toelaten om het budget van uw bedrijfswagen of wagenpark beter onder controle te houden. Een laatste glaasje champagne om dat passend te vieren? Het nieuwe jaar is alvast goed begonnen!