Medewerkers verwachten meer inspraak rond eigen ontwikkeling

7 april 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Shutterstock
Medewerkers verwachten meer inspraak rond eigen ontwikkeling

De perceptie bij medewerkers dat ze zich kunnen ontwikkelen, is een belangrijke bepalende factor van betrokkenheid. Helaas hebben bedrijven in België, maar ook in onze buurlanden, nog een eindje te gaan.

Dat is alvast de conclusie van SD Worx uit eigen onderzoek bij bedrijven uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.

Dertig procent van de medewerkers denken dat hun werkgever niet genoeg kansen biedt op permanente ontwikkeling. Slechts iets meer dan de helft (53,4%) geeft aan dat ze zelf kunnen beslissen welke cursussen ze kunnen bijwonen.

Drie op vier kmo’s heeft al trainingsprogramma’s lopen. In grote bedrijven is het zelfs bijna 90 percent. Maar medewerkers hebben toch dikwijls het gevoel dat hun organisatie op dit vlak tekort schiet.

Een leercultuur

Cathy Geerts, Chief HR Officer bij SD Worx, stelt vast dat 86 procent van de medewerkers het belangrijk vinden dat hun manager een rol opneemt als mentor en hun ontwikkeling steunt. “Geef feedback en leer teamleden feedback geven en ontvangen. Dat zal ook hun betrokkenheid versterken. Een goed systeem voor talent management systeem is hiervoor een belangrijke steun, want het biedt niet alleen zicht op de vaardigheden van het team, het geeft teamleden ook een overzicht van domeinen waarop ze zich verder kunnen ontwikkelen.”

De meeste Europese bedrijven hebben nog geen talent management systeem om leerprojecten digitaal te beheren en promoten. Bij de middelgrote bedrijven heeft 28 procent zo’n systeem, bij de kleine slechts 14,5 procent.

Betrokkenheid

Hoewel de mogelijkheid om zich te ontwikkelen de derde belangrijkste factor is die bepaalt of een medewerker zich betrokken voelt, geeft gemiddeld 29,7 procent aan dat ze zich niet voldoende kunnen ontwikkelen in de eigen job. Het aantal ontevreden medewerkers over ontwikkelingsmogelijkheden per land:

  • Duitsland (37,9%)
  • het Verenigd Koninkrijk (34.6%),
  • Frankrijk (31.1%),
  • België(26.3%)
  • Nederland (18,6%).

Cursussen kiezen

Gemiddeld krijgen 53,4% van de medewerkers een zeg over de cursussen die ze kunnen volgen. Per land is de situatie

  • Frankrijk 48,5%
  • het Verenigd Koninkrijk 49,9%
  • België 53,6%
  • Duitsland 54,1%
  • Nederland 60%.

Deze cijfers botsen met de wens van de doorsnee medewerker, want gemiddeld is 71,6% permanent bezig met verdere training en specialisatie. In alle landen wensen minstens 2 op 3 medewerkers om op die manier hun werk te verbeteren of efficiënter te doen. De helft wil mogelijkheden zien om meerdere keren per jaar cursus te volgen.