Privacyverklaring

Brexit belet Belg niet om jobs te zoeken over het Kanaal

28 januari 2020
Tekst
Jo Cobbaut

In 2018 was 10,1% van de zoekopdrachten vanuit België nog naar het buitenland, in 2019 nam dit af naar 9,4%. Bijna negen procent van alle zoekopdrachten naar banen over de grens gaat naar het Verenigd Koninkrijk.

Het aantal zoekopdrachten vanuit België naar Engelse banen is hiermee afgelopen jaar met ruim 7 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van vacaturesite Indeed. Hoewel Frankrijk en Nederland veruit op nummer 1 en 2 staan, laat de Belg zich evenmin afschrikken door de aankomende Brexit om een job in het VK te gaan zoeken, zo stelt Arjan Vissers van Indeed Benelux vast. Het gaat vooral over jobs als leerkracht talen, vertaler/tolk en posities als (assistent)onderzoeker bij de welbekende Engelse universiteiten.  

Belgische vacatures populair bij Fransen 

Als Belgische vacatures uit het buitenland worden bekeken via zoekopdrachten, komt die belangstelling voor 38 procent uit Frankrijk. Het land neemt hiermee de eerste plek in op de ranglijst. Het aandeel zoekopdrachten naar Belgische banen vanuit Frankrijk steeg het afgelopen jaar met 4,6 procentpunten. “We zien dat nog altijd heel wat werkzoekenden met de Franse nationaliteit aan de slag gaan in Belgische bedrijven, vooral in het zuiden van West-Vlaanderen. Dit is geen nieuw fenomeen, maar de krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor de stijging“, zegt Vissers.  

Bron: Indeed