Privacyverklaring

Meet het werkplezier in uw onderneming met De Grote Werkplezier Studie

27 januari 2021
Tekst
Partner Content

Bijna de helft van de Belgen ervaart een laag tot matig niveau van werkplezier in zijn of haar job. Uit een recent onderzoek* van Accent in samenwerking met Impetus Academy en motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste blijkt dat de gemiddelde Belg voornamelijk zoekt naar balans, zinvolheid en verbondenheid op het werk. Het valt hierbij op dat 55+’ers over het algemeen meer werkplezier ervaren dan hun collega’s tussen 35 en 44 jaar. Respondenten zijn onder andere tevreden met het contact tussen collega’s, werkzekerheid, de ruimte voor creativiteit en de zinvolheid van hun werk.

Meet het werkplezier in uw eigen organisatie

Werkplezier is een cruciale factor voor de algemene tevredenheid van uw medewerkers. Maar hoe zit dat voor uw onderneming? Hoeveel procent van uw medewerkers geeft aan plezier te ervaren op het werk? Waarop scoort uw organisatie goed en wat kan beter? Om elke onderneming de kans te geven het werkplezier van zijn medewerkers te meten, ontwikkelde Accent in samenwerking met Impetus Academy De Grote Werkplezier Studie, een barometermeting die een oriënterend beeld geeft van de mate van werkplezier in een onderneming. De resultaten, die in een individueel rapport per onderneming worden opgemaakt, kunnen vervolgens een aanknopingspunt bieden voor meer verdiepende analyse en concrete HR initiatieven.

Anouk Lagae - De Grote Werkplezier Studie

Neem deel aan De Grote Werkplezier Studie

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op vlak van werkplezier? Registreer uw bedrijf dan vóór 28 februari op www.degrotewerkplezierstudie.be. Met deze studie krijgen bedrijven een eerste idee van de mate van werkplezier bij hun medewerkers, evenals een benchmark en een advies op maat van de deelnemende onderneming.

* Impetus Academy, een spin-off van UGent, heeft in samenwerking en in opdracht van Accent een onderzoek gedaan naar werkplezier bij een representatieve steekproef van 1001 respondenten tijdens de periode 12-18 november 2020 (51.9% man; gemiddelde leeftijd van 41.61 jaar).