Privacyverklaring

Mireille Coudron naar Moore Belgium als human capital director

12 september 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Mireille Coudron

Als Human Capital Director bij Moore Belgium stapt Mireille Coudron de wereld van de financial services binnen. Ze schrikt er niet voor terug om te veranderen van sector, maar haar belangrijkste criterium is werken in hr en in een waardengedreven organisatie

Mireille Coudron was Chief People Officer bij Mediagenix, een Belgisch bedrijf dat software maakt voor de broadcast industrie. BBC en Viacom zijn er grote klanten. Recent maakte ze de overstap naar de rol van Human Capital Director bij Moore Belgium. Daarmee komt ze in de wereld van de financial services en de consultancy terecht. Het veranderen van sector ziet ze als een voordeel: “Ik werkte bijvoorbeeld ook al in de zorg. Ik moet me kunnen vereenzelvigen met de sector waarbinnen ik werk, maar vooral met de waarden van de organisatie. De hr-uitdagingen komen overal terug, maar vragen in functie van de sector vaak een andere benadering, dat maakt het boeiend.

Waardengedreven

Reeds bij het eerste contact, viel het Mireille Coudron op dat Moore Belgium een waardengedreven organisatie is, met een duidelijk purpose. “Die staat niet alleen op papier mooi beschreven, maar blijkt uit elke contact dat ik hier heb. Het authentieke karakter spreekt me aan. Waardengedrevenheid, gecombineerd met een hele grote groei-ambitie.” De organisatie, die de 1000 medewerkers benadert, past binnen de rode draad in de loopbaan van de Human Capital Director: “Hoe verder in mijn carrière, hoe belangrijker ik het vind dat mijn persoonlijk waardenkader en die van de organisatie elkaar raken. Dan is bvb de work-life balance veel minder een issue. Als de zaken voor jezelf kloppen en je kan je identificeren met waar de organisatie voor staat, dan moet je niet artificieel met de dingen bezig zijn of krampachtig de balans proberen na te streven.”

Uitdagingen

Het hr-team bij Moore speelt een belangrijke rol bij de vele acquisities die er gebeuren: “We hebben een belangrijke rol bij het ondersteunen van de overnames en de daaruit volgende uitdagingen. We zijn vaak de eersten die de nieuwe mensen opvangen. Alles moet in orde zijn aan de basis, denk aan de lonen, de systemen en later ook de cultuur en de integratie. We staan ook de leidinggevenden bij als strategische partner van onze grote uitdagingen. De uitdaging ligt in het evenwicht tussen standaardiseren en diversifiëren van hr-practices. Sedert corona hebben we een heel duidelijke policy dat we 40% van onze werktijd op kantoor zijn. We hebben daarvoor gemakkelijk toegankelijke en goed uitgeruste kantoren over gans Vlaanderen.”

Evenwicht

Mireille Coudron werkt al jaren in een flexibel regime, met 80 percent als basis en vrij op vrijdag. Maar dat kan variëren naargelang van de noden van de organisatie en persoonlijke noden: “Ik ben gelukkig met dat systeem. De vijfde dag is een soort van overloopdag en als dat de vijfde werkdag wordt, vind ik dat niet erg. De flexibiliteit werkt voor mij, het is één van mijn sleutels tot werkgeluk.