MobieTrain haalt negen miljoen euro op in nieuwe kapitaalronde

27 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Sanne De Block

MobieTrain, aanbieder van oplossingen voor microleren, heeft met Fortino Capital en BNP Paribas Fortis Private Equity twee nieuwe aandeelhouders. Samen met bestaande financiële partners Concentra, Force Over Mass Capital en de LRM investeren ze negen miljoen euro in de mobiele microlearningtoepassing.

MobieTrain mikt op 2,7 miljard medewerkers wereldwijd zonder bureau. De microlearningtechnologie vergemakkelijkt het onboardingproces en de opleiding van frontliniemedewerkers, zoals winkelmedewerkers, bouwvakkers, zorg- en logistiek personeel. Ook korte modules op de smartphone met spelelementen zijn mogelijk.

Van start in nieuwe groeimarkten

Het voorbije jaar groeide het bedrijf met drie cijfers. Ruim de helft van zijn omzet haalt MobieTrain uit het buitenland. Meer dan honderd organisaties in dertig landen, waaronder merken als Azadea, Diesel, Emirates Post, Hästens, Odlo, Roompot, VF en Via Outlet, trainen hun frontliniemedewerkers nu met MobieTrain.

MobieTrain versterkt zijn teams in Genk, Madrid, Milaan en Amsterdam. “We zullen weldra uitbreiden naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Madrid starten we met remote sales in enkele andere markten zoals Scandinavië. Die internationalisering moet ons toelaten om elk jaar opnieuw ten minste te verdubbelen en onze positie als Europees marktleider te versterken”, schetst ceo Guy Van Neck de ambities.