Privacyverklaring

“Bestemming gevonden in hr”

23 maart 2023
Tekst
Patrick Verhoest

Na tien jaar binnen ICT waagde Gert-Jan Meire de eerste sprong naar wat een hr-loopbaan moet worden. Hij werd hr-consultant bij Accent, waar ze verder kijken dan alleen maar het cv.

Gert-Jan Meire voelde zich na zeven jaar als ICT-ontwikkelaar niet meer goed in zijn vel, maar kon de vinger niet meteen op de wonde leggen. Hij schoolde zich om naar ICT-consultancy en werkte aan projecten, maar dat bracht de werkvreugde niet terug. Via loopbaanbegeleiding kwam hij te weten dat hij als empathische persoon het menselijke in zijn werk miste. “Ik maakte toen net een ernstige familiale omwenteling mee die me hard raakte en nam de tijd om te bezinnen. Ik dacht echt na over wat nodig was om de meer dan dertig jaar professionele tijd die me nog restte zinvol aan te pakken. Toen sprak een vriend me aan over hr en meer bepaald rekrutering. Dat laatste leek me een goede manier om de hr-wereld binnen te komen.”

Gevarieerde job                                                                                                                

Na veel verplaatsingen richting Brussel en Antwerpen, zocht Gert-Jan een uitdaging dichter bij Wondelgem, zijn woonplaats. “Ik merkte dat Accent kansen geeft aan mensen op basis van hun verhaal, hun waarden en hun competenties. Het cv is niet allesbepalend. Ik kreeg een verfrissend gesprek en merkte dat ze er bij een carrièreswitch ook naar mijn historiek luisteren.”

Gert-Jan Meire werd hr-consultant en is gelukkig in zijn nieuwe functie. “Ik help mensen aan een passende job. Ik neem de tijd voor hen, luister wie ze zijn en welke waarden ze koesteren. Daarna zoek ik een match bij een klant. Het is leuk als ze ergens aan de slag gaan. Het geeft me meer voldoening dan als ontwikkelaar achter een scherm te zitten. Met mijn contacten bouw ik een zekere band op binnen een gevarieerde job, zodat de dagen voorbij vliegen.”

Balans                                                                                                                           

Na het slechte gevoel op het einde van zijn ICT-loopbaan en door de familiale omstandigheden, bakende Gert-Jan Meire strikt werk en leven van elkaar af. Hij doet dat sterker dan bij het begin van zijn loopbaan. “Mijn werk kan wel eens uitlopen, maar dat mag niet elke dag. Tijdens een opleiding enkele weken geleden merkte een collega op dat ze vaak tot 22.00 uur interviews afneemt. De Accent-verantwoordelijke wees er onmiddellijk op dat ze dat echt niet van haar verwachten. Mijn werkgever wil dat ik mijn best doe binnen een evenwichtige werk-levenbalans en dat vind ik fijn. Privé doe ik weinig speciaals. Ik geniet met mijn vrouw en mijn vrienden, dat is al heel wat.”