Privacyverklaring

Nieuwe rol voor Ellen Devroe als hr-specialist bij Unifiedpost Group

18 oktober 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Ellen Devroe werkte anderhalf jaar als hr-officer bij Unifiedpost Group. Toen bracht een nieuwe hr group manager ook een nieuwe hr-aanpak en Ellen Devroe kreeg een functie als hr-specialist.

Unifiedpost Group ondersteunt bedrijven bij de transitie van papieren naar geautomatiseerde, digitale processen. De komst van de nieuwe hr group manager Ignace Bruynseraede leidde binnen de organisatie tot een nieuwe hr-strategie. Concrete plannen op het vlak van R&D en HR IS zagen het daglicht. Beide deeldomeinen leidden tot nieuwe projecten, een kolfje naar de hand van Ellen Devroe. “Het R&D-gedeelte is pas van nul opgestart en moet ik nog uitrollen. Daarnaast gaan we een volledig nieuw HR IS-systeem implementeren.”

L&D

Hr group manager Ignace Bruynseraede koppelt zijn ervaring op vlak van L&D aan de bedrijfskennis van Ellen Devroe. “Door zijn bagage vanuit het verleden helpt hij me, duwt hij me in de goede richting en stuurt hij me verder het juiste pad op zodat ik zelf van alles kan creëren. Ik krijg daar veel vrijheid in. We steken geregeld de koppen bij elkaar.” Voor HR IS, een technischer project, kon Ellen al rekenen op de inbreng van collega’s. “Het is een aanpak met veel data en processen. Mijn collega’s investeerden er al heel wat tijd in. Ze onderhandelden onder andere om tot een partner te komen en werkten aan de veiligheid. Voor mij begint nu pas het verzamelen van de data en het echte invoeren van de digitale processen. Mijn opdracht ligt dicht bij die van een projectmanager.”

Trackrecord

Voorheen was Ellen Devroe hr-officer bij Unifiedpost Group en werkte ze mee aan rekrutering, on- en offboarding. Ze maakte accounts en contracten aan en ondersteunde de internationale projecten van de voormalige hr group manager. Vandaag werkt ze vijftig procent voor de groep en vijftig procent voor de rekrutering voor ons land. Hr is de rode draad in haar loopbaan tot dusver. Na haar hr-studies werkte ze bij Robert Half, waar ze na een schoolstage aangeworven werd. Toen ze de andere kant van het werk wilde leren kennen, belandde ze bij DHL, waar ze rekruteerde.

Werk-levenbalans

Ellen is nog op zoek naar het evenwicht tussen werk en leven. “Ik doe dat in de eerste plaats door de twee strikt te scheiden. Ook al is er een beleid rond thuiswerk, ik werk liever op kantoor. Als ik vakantie heb, probeer ik geen mails te lezen al ben ik wel ter beschikking voor collega’s als ze vragen hebben. Ik ben graag creatief bezig en maak fotoboeken met de hand. Ik schilder en eet graag. Om te ontspannen, lees ik zowel fictie als non-fictie. Zo ben ik nu bezig aan Getting Things Done (non-fictie) van David Allen en herlees ik Het Diner van Herman Koch. Allebei aanraders!”