Privacyverklaring

Jenifer Sottiaux: “Ik maak hr toegankelijk voor collega’s”

13 december 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Jenifer Sottiaux

Met de functie van hr-businesspartner bij VINCI Facilities koos Jenifer Sottiaux voor een generalistische en meer uitgebreide hr-verantwoordelijkheid.

Jenifer Sottiaux zet op die manier de stap naar een meer generalistische hr-functie, nadat ze jaren vooral werkte in training en rekrutering bij onder meer A&C Systems, een distributeur in de telecommunicatie. Eerder werkte ze in hr-rollen bij PZ en USG People.

Hr toegankelijk maken

Als hr-businesspartner bij VINCI Facilities Belgium, actief in het onderhoud van technische installaties in grote gebouwen, komt ze terecht in een meer generalistische hr-functie.

Als businesspartner is ze hr-verantwoordelijke voor de businessunit BNL (Vlaams-Brabant en Limburg): “Mijn taak is hr en de business verbinden. Ik maak hr toegankelijk en begrijpelijk voor mijn collega’s door hen te begeleiden.” Rekruteren doet Jenifer ook nog altijd, maar nu wordt ze ook medeverantwoordelijk voor het welzijn van haar collega’s en de retentie van talent.

Samen met de businessunitmanager behandelt ze de opleidingsvragen, evolutietrajecten en zet ze de evaluaties in de nine grid: “VINCI Facilities beschouwt elke businessunit als een kmo. Daarbinnen ben ik dus de hr-verantwoordelijke. Ik kan autonoom werken, maar met respect voor de waarden en procedures van de groep.”

Werk-leven

Het evenwicht tussen werk en leven bewaart Jenifer door in de eerste plaats haar weekends te koesteren en ervan te genieten: “Dat is mijn uitlaatklep. Ik kies altijd bewust voor een werkgever die aandacht heeft voor de werk-levenbalans. Daardoor kan ik flexibel met werkuren omgaan en er zijn voor mijn kinderen als het nodig is. Verder beleef ik veel plezier aan paardrijden.”