Cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’

4 mei 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’

Op vraag van Vlaams minister van Werk, Hilde Crevits, lanceert VDAB een gratis online cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’.

De cursus is gebaseerd op de 'Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan' van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De cursus toont kort en overzichtelijk de maatregelen voor de handelingen van de werknemers. Zij kunnen heel gericht en snel nagaan wat ze moeten weten.

Meteen toepasbaar

De cursus biedt een antwoord op vragen waarmee vele werknemers zitten: Hoe geraak ik veilig op mijn werk? Wat met de omgang met collega’s en klanten? En waar moet ik op letten in gemeenschappelijke ruimtes?

De antwoorden vindt de deelnemer aan de cursus in korte blokken die hij afzonderlijk of na elkaar kan doornemen. Werknemers kunnen wat ze leren meteen toepassen op hun dagelijkse handelingen. Zo kan iemand die vertrekt naar het werk, snel nakijken wat de maatregelen zijn om veilig naar het werk te gaan. Wie wil, kan op het einde van de cursus een korte quiz doen. 

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB, garandeert dat de cursus “niet zoveel tijd in beslag neemt. Hij is opgedeeld in verschillende modules. Je kan dus perfect regelmatig je geheugen opfrissen”.

De cursus is gratis beschikbaar op vdab.be/veilig-naar-je-werk