Privacyverklaring

“Medewerkers ontzorgen, maakt me gelukkig ”

21 maart 2023
Tekst
Patrick Verhoest

Zorgen voor en ontzorgen van mensen. Daar wordt Julie Kesteloot gelukkig van. Ze kan er haar beroep van maken als hr-verantwoordelijke bij BENOIT Security.

BENOIT Security is een familiebedrijf van de tweede generatie dat actief is in alarmsystemen, camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiliging, zowel bij particulieren als bedrijven. Julie Kesteloot is er aan haar eerste maand bezig als hr-verantwoordelijke. “Ik zag de vacature passeren op LinkedIn en besloot te springen in een nieuw avontuur. Toen ik de zaakvoerster belde, was het meteen koekenbak, zoals wij dat hier noemen.”

Employer branding

De waarden van de organisatie spraken haar aan. Het bedrijf telt veertig medewerkers in vestigingen in Waregem, Knokke en Roosdaal. Ze herkende een gedrevenheid die haar – naast het familiale luik – sterk aantrok. Op haar werk is veel aandacht voor employer branding, vertelt ze. “Bij de rekrutering vissen we allen in een technische omgeving waar veel vissers aan de vijver zitten. Er staan nogal wat open vacatures op onze website. We moeten er als bedrijf echt uitspringen en brengen ons merk en onze waarden naar buiten. We richtten ook een BENOIT Academy op. De stap van de schoolbanken naar onze organisatie willen we vlot laten verlopen. We zetten daarnaast ook in op retentie, door leuke teambuildingactiviteiten, maar ook door opleidingsmogelijkheden te bieden, ook voor onze ervaren medewerkers.

Collega’s vooruit helpen

Vanuit haar opleiding toerisme rolde Julie het hr-leven in. Ze werkte tien jaar op rekrutering en selectie bij Forum Jobs en KANJR. Sinds ze de hr-microbe te pakken kreeg, raakte ze die niet meer kwijt. “Via via kwam ik bij Forum Jobs terecht. Ik kon er veel bijleren onder de vleugels van een coach met jarenlange ervaring. Die bracht me zoveel bij dat ik hem eeuwig dankbaar ben. Ik kreeg daar de liefde voor het vak en de mensen mee. Zo mag ik nog veel ex-collega’s tot mijn beste vrienden rekenen. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Vandaag wil ik iets betekenen in het leven van anderen. Ik wil collega’s vooruit helpen en hen een stabiele functie geven. Dat vertaalt zich ook in het feit dat ik graag leidinggevenden ontzorg. Mensen verzorgen en hen ontzorgen, daar word ik gelukkig van.”

Energie

Met deze instelling is het niet verwonderlijk dat de werk-levenbalans van Julie Kesteloot evenwicht vertoont. Ze haalt veel energie uit haar werk en is tevreden. “Als ik ergens voor kies, dan geef ik me helemaal. Ook als moeder van mijn twee zoontjes van zes en vijf wil ik er zoveel mogelijk zijn voor hen. De woensdagnamiddag bij hen thuis zijn, zorgt voor de balans die ik nodig heb. Ik kan helemaal mezelf zijn. Ik haal ook privé energie uit de mensen rondom me. Een flesje wijn opentrekken met vriendinnen, een familie-uitstap of een goede babbel met mensen die ik graag zie of wandelen in de natuur: dat is wat me gelukkig maakt.”

Meer in het topic: career switch