Payabl’ winnaar van HRTECH.be 2020 Award

4 februari 2021
Beeld
Partena Professional
Payabl’ winnaar van HRTECH.be 2020 Award

Tijdens HRTECH.be sleepte Payabl’ de HRTECH.be 2020 Award in de wacht. Met die applicatie kunnen werknemers betaald worden wanneer zij dat willen.

HRmagazine nomineerde vier bedrijven voor de HR Tech Award: Huapii, Payabl’, theMatchbox en TechWolf. De organisaties dragen hrtech-innovatie hoog in het vaandel. De jury kende Payabl’, een applicatie van Partena Professional, de award toe.

Financiële problemen verzachten

Payabl’ is een applicatie die medewerkers financiële gemoedsrust moet bieden. Ze krijgen de volledige verantwoordelijkheid over hoe ze hun loon willen ontvangen. Ze hoeven, met andere woorden, niet meer te wachten tot het einde van de maand om hun salaris op de rekening te zien. De applicatie werkt op basis van een voorschot op het loon, dat wordt berekend volgens de al geleverde prestaties. Payabl’ is een oplossing om de financiële problemen van veel gezinnen te verzachten, aldus Partena Professional.

“Payabl’ is een revolutie in de wereld van de payroll. Werknemers kunnen er inderdaad voor kiezen hoe zij worden betaald en wanneer zij dat willen,” zo zegt Jonas Pollet, innovation manager bij Partena Professional (foto).

Personalisering

De trend naar personalisering en flexibiliteit breidt zich dus ook uit naar de payroll. “Werknemers de mogelijkheid geven het loon dat ze verdiend hebben eerder te ontvangen, is een duidelijke win-win. Je biedt hen waardevolle hulp bij tijdelijke financiële nood, terwijl het je nauwelijks extra werklast kost”, voegt Jonas Pollet er nog aan toe. “Zo bezorg je de medewerkers meer financiële vrijheid en hebben ze minder kopzorgen. Een ijzersterke troef waarmee je als werkgever kan uitpakken.”

Wat zijn de criteria?

Juryvoorzitter Jurgen Ingels apprecieerde onder meer dat de oplossing ontstond in de context van een grotere organisatie die de ruimte gaf aan ondernemende initiatiefnemers. De criteria waaraan de geselecteerde oplossingen werden getoetst, waren de volgende:

- Het project heeft in het afgelopen jaar (2020) een duidelijke impact gegenereerd in de organisatie. Het gaat verder dan de implementatie van hr-technologie of digitalisering van hr-processen.

- Het project dient de bedrijfsstrategie dankzij het gebruik van technologie en heeft een aantoonbare meerwaarde voor de organisatie en haar medewerkers.

- Het succes van het project vertaalt zich in meetbare resultaten; het heeft een aantoonbare meerwaarde voor de organisatie en haar medewerkers.

- Het project heeft een innovatief karakter. Het project speelt niet alleen in op de oplossing van een huidige probleemstelling, maar anticipeert ook op veranderende omstandigheden in de toekomst. Het idee beantwoordt aan de immer in evolutie zijnde noden van de organisatie en haar medewerkers.

De uiteindelijk verkiezing kwam er na verwerking van ruim tweeduizend stemmen uit een publieke stemming.