[PODCAST - Afl 4] Ode aan duurzame HR-consultancy

30 april 2020
Tekst
Partner Content
[PODCAST - Afl 4] Ode aan duurzame HR-consultancy

Met deze podcast, bestaande uit 4 afleveringen, brengen Prof. Dr. Peggy De Prins (AMS) en Bieke Van Gool (Mis-S) een ode aan de duurzame HR-consultancy. Telkens staat er 1 ‘must have’ centraal. Het doel? Studenten, professionals en opdrachtgevers inspireren en inzichten aanreiken die hen helpen om duurzame partnerschapsrelaties uit te bouwen.

Als je de vier must haves uit de podcasts erkent en toepast in de praktijk, wordt duidelijk dat HR-consultancy een eervol metier is met bijzonder veel toegevoegde waarde voor de klant en de business én ook een metier waarin met heel veel HR-passie en voldoening kan worden gewerkt.

Centrale vraag: wanneer en waarom werkt HR-consultancy in de praktijk? En nog: Wat maakt HR-consultancy tot een eervol metier?

Aflevering 4: ware kunde

“Consultants komen dingen verkopen die we eigenlijk al lang wisten. Ze gebruiken graag newspeak, abstracte modellen en fancy concepten. Ze bezondigen zich aan ‘quick & dirty’ onderzoek. De  opdrachtgevers brengen consultant op hun beurt in verlegenheid door een quick fix te vragen, door hen te dwingen een dienst te leveren in een veel te korte tijd, of met veel te weinig middelen en  ondersteuning.”