Privacyverklaring

‘Razendsnel hr-ervaring opdoen’

2 mei 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Na haar studies kwam Reine Vanhoof terecht als hr-consultant bij het Nederlandse Coredaet. Ze werd er toegewezen aan wereldspeler Fertiglobe, waar ze aan een snel tempo hr-ervaring opdoet.

Toen Reine Vanhoof haar bachelor Toegepaste Psychologie aanvatte aan de Thomas More-hogeschool was dat om psychologe te worden. Ze koos al snel voor opties binnen hr. Nadien volgden nog een banaba Advanced Business Management, richting HRM aan de UCCL en een verkorte master in Human Resources Management in het Engelse Coventry. Stages bij Randstad, Bayer en Ambassify maakten haar verliefd op het hr-beroep.

Nederland en Abu Dhabi

Via familie kwam Reine Vanhoof in contact met de twee managing partners van het jonge Nederlandse hr-consultancybedrijf Coredaet, dat onder andere in de industrie, de zorg en het onderwijs opereert. “Ik kon er aan de slag als junior hr-consultant en zou bij verschillende grote klanten geplaatst worden. Doorslaggevend was dat ze een professionele coach aanstelden voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat is een grote win-win. De ondersteuning is ook operationeel en leidt ertoe dat ik op mijn 24ste al enorm gegroeid ben. Ik word na ieder afgerond project aan een andere klant toevertrouwd.”

Wereldspeler

De eerste toewijzing van de jonge hr-consultant gebeurde aan Fertiglobe, ’s werelds grootste exportgerichte platform voor stikstofmeststoffen. De joint venture is het resultaat van een strategisch partnerschap tussen OCI en ADNOC en stelt vanuit Abu Dhabi zowat drieduizend mensen tewerk, weet Reine. “In de nieuwe joint venture werk ik mee aan een gestructureerde hr-afdeling. Ik maak deel uit van een multicultureel team en ben voor een aantal maanden aan de organisatie toegewezen. Omdat we van nul opstarten, kan ik veel zien en ontdekken. Ik werk mee aan de strategische personeelsplanning, het prestatiemanagement, de implementatie van hr-processen & internationale rekrutering.”

Team                                                                                                                                          

De onboarding binnen Fertiglobe was wennen. “Alles gaat er ontzettend snel en er was weinig tijd voor begeleiding bij de start. Dat was even beangstigend in het begin. Ik leerde er sterk in mijn schoenen staan. In mijn team werken één hr-officer, één senior hr-director & twee senior hr-businesspartners vanuit Abu Dhabi. Daarnaast krijgen we ondersteuning van twee andere externe transitiemanagers. Het samenwerken in een multiculturele en diverse omgeving is een enorme verrijking voor mijn ontwikkeling.”

Toekomst

Reine Vanhoof vindt haar gading bij Coredaet. Ze wil er graag lang blijven werken omdat ze snel veel ervaring opdoet bij zowel Coredaet als bij Fertiglobe. Als hr-adviseur wendt ze haar kennis van de diverse industrieën aan. “Ik wil later doorgroeien tot senior hr-adviseur.” Die mogelijkheden zijn er en worden besproken in de jaarlijkse stretchgesprekken. In Nederland zijn ze daar open over. “Je weet snel wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. Hr speelt hier kort op de bal.”